Ingezonden persbericht


Persbericht

Kenmerk: 2009-12182
29 juni 2009

Meer ruimte voor Frans basisonderwijs in Amsterdam Officiële ondertekeningsceremonie huurcontract Franse School in aanwezigheid van de Franse ambassadeur

Met de officiële ondertekening van het huurcontract voor een nieuwe schoollocatie voor de Franse basisschool "Vincent van Gogh" worden de mogelijkheden voor basisonderwijs in de Franse taal in Amsterdam verder verruimd.

De officiële ondertekeningsceremonie van het huurcontract van de Franse School vindt plaats op maandag 29 juni 2009, van 17.30 tot 19.00 uur. In de aanwezigheid van de Franse ambassadeur M. Jean-François Blarel zetten Egbert de Vries, stadsdeelvoorzitter van Stadsdeel Oud-Zuid, en mevrouw Delaubier, directeur van de Franse School 'Vincent van Gogh', dan hun handtekening waarmee de relatie tussen de komst van de Franse School en Oud-Zuid bekrachtigd wordt.

Locatie van de ceremonie is: Maison Descartes, Vijzelgracht 2A - 1017 HR Amsterdam.

De pers is van harte uitgenodigd!

Aanvullende informatie Franse School
De Franse school van Amsterdam is onderdeel van het Lycée Français in Den Haag en maakt deel uit van de AEFE (Agence pour l´Enseignement Français à l´Etranger) en het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken met meer dan 450 scholen in 135 landen.

De Franse school zag haar leerlingenaantal de laatste jaren gestaag stijgen, waardoor zij steeds meer te kampen kreeg meet een nijpend ruimtegebrek. Omdat de school op een geven moment kinderen noodgedwongen moest weigeren en op een wachtlijst moest plaatsen werd besloten een grotere locatie te zoeken.

Daarvoor werd de hulp ingeroepen van Economische Zaken. Dankzij de intensieve bemiddeling van Economische Zaken en Stadsdeel Oud-Zuid is de Franse School er in zeer korte tijd in geslaagd om een nieuwe schoollocatie te vinden die twee half keer zo groot is als de huidige locatie.

Met ingang van het nieuwe schooljaar 2009-2010 verhuist de Frans school naar een nieuwe locatie aan de Rusterburgerstraat 246 in Stadsdeel Oud-Zuid in Amsterdam. Op dit moment is daar nog de Mozaïekschool gevestigd, maar die verlaat het gebouw aan het einde van het huidige schooljaar.

Op de nieuwe locatie start de Franse school met een nieuw pedagogisch concept met veel aandacht voor Engels, informatica en de Nederlandse taal en cultuur.

Verder wil men in de komende jaren de onderwijsaanbod uitbreiden voor 11 en 12 jarigen. Op dit moment is dat nog beperkt de kinderen van 3 tot en met 10 jaar.

Ook Economische Zaken heeft zich intensief bemoeit met het vinden van een geschikte locatie voor de Franse school, omdat de uitbreiding zorgt voor een verdere verbetering van het Amsterdamse vestigingsklimaat voor internationale bedrijven. Het huidige college van B&W doet er alles aan om de aantrekkelijkheid van de Amsterdam Regio voor internationale bedrijven te versterken. Voor de ondertekening zijn dan ook vertegenwoordigers uit het Franse bedrijfsleven uitgenodigd.



Ingezonden persbericht