Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer op heterdaad betrapt bij woninginbraak
Publicatiedatum: 29-6-2009 10:52:16

ARNHEM - In een woning in de Arnhemse wijk Malburgen heeft de politie zondagavond 28 juni een 34-jarige man uit die stad op heterdaad betrapt bij een woninginbraak. De man bleek ook een gestolen auto bij zich te hebben.

Getuigen waarschuwden rond half acht de politie nadat gezien was dat de man de woning binnen was gegaan terwijl de bewoners niet thuis waren. Toen agenten poolshoogte gingen nemen troffen ze de Arnhemmer binnen aan. Voor de deur bleek een auto te staan die als gestolen was opgegeven. Volgens getuigen zou de Arnhemmer daar meer van weten. De man werd meegenomen en is voor onderzoek ingesloten. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.
(005901)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vluchtende dief op skeelers alsnog gepakt

Publicatiedatum: 29-6-2009 10:51:44

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van zondag 28 op maandag 29 juni een 25-jarige Nijmegenaar aangehouden die er met een paar gestolen skeelers vandoor was gegaan. De man had de skeelers weggehaald uit de achtertuin van een woning in de Burgemeesterswijk.

Even voor twee uur werden de bewoners uit hun slaap gewekt door gerommel in de achtertuin. Toen men ging kijken zagen ze een onbekende wegrijden op skeelers. Gewaarschuwde agenten troffen even later op de Zijpendaalseweg de 25-jarige Nijmegenaar met de skeelers aan. De man bekende de rolschaatsen zojuist te hebben gestolen en is ingesloten. (005963)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Velpenaar aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 29-6-2009 10:51:13

VELP - De politie in Velp heeft zondag 28 juni een 21-jarige man uit die plaats aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou zijn 19-jarige vriendin tijdens een ruzie in huis hebben geslagen.

De twee kregen 's ochtends ruzie in de woning toen de vrouw naar familie wilde. Daarbij zou de Velpenaar zijn vriendin hebben geslagen. Toen de vrouw de hulp van de politie wilde inroepen zou haar vriend dat belet hebben. Medewerkers van de alarmcentrale belden het slachtoffer terug nadat de verbinding verbroken was. Bij de komst van de agenten bleek de Velpenaar te zijn vertrokken. De man werd later op de IJssellaan in Arnhem aangetroffen en alsnog aangehouden. Het slachtoffer deed aangifte.
(005803)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rhedenaar (15) aangehouden na mishandeling Oosterbeker
Publicatiedatum: 29-6-2009 10:50:44

RHEDEN - Een vijftienjarige jongen uit Rheden is zondagavond 28 juni door de politie aangehouden wegens mishandeling. De knaap wordt ervan verdacht op de Holtbankseweg een veertienjarige Oosterbeker te hebben geduwd en geslagen. Het slachtoffer had daarbij verwondingen opgelopen.

De twee zouden het eerder in een zwembad in Rheden met elkaar aan de stok hebben gehad. Toen het slachtoffer na het zwemmen op weg ging naar huis kwam hij de Rhedenaar weer tegen. Daarbij zou hij zijn geduwd waardoor hij kwam te vallen. De Rhedenaar zou hem vervolgens een bloedneus hebben geslagen. Gewaarschuwde agenten hielden de Rhedenaar later thuis aan. De jongen verklaarde dat een woordenwisseling de aanleiding tot het voorval was geweest. Na verhoor is hij weer aan zijn ouders overgedragen, in afwachting van een beslissing van justitie.
(005897)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---