Provincie Groningen

Extra informatieavond planstudie N360 29 juni 2009

De provincie Groningen en de gemeenten Slochteren en Groningen organiseren op maandag 29 juni 2009 een informatieavond voor burgers en andere betrokkenen over de uitbreiding van het zoekgebied van de planstudie N360 Groningen-Delfzijl. De avond duurt van 19:30 tot 21:30 uur en vindt plaats in het informatiecentrum van Bureau Meerstad te Harkstede. Tijdens deze avond zijn gedeputeerde Marc Jager van de provincie Groningen, wethouder Gea Huizing-Albronda van de gemeente Slochteren en Bert Popken, directeur projecten dienst ROEZ van de gemeente Groningen aanwezig om de beweegredenen voor de uitbreiding van het zoekgebied nader toe te lichten.

Het uitgebreide zoekgebied
Het oorspronkelijke zoekgebied ligt tussen de N360, de N46 (oostelijke ringweg Groningen en Eemshavenweg) en de N996 (Delleweg, Stedumerweg, Wijmersweg). De uitbreiding betreft de zuidzijde van de N360 (tussen Ten Boer en Groningen) en verder een strook ten zuiden van het Eemskanaal (binnen het plangebied van het masterplan Meerstad).

Redenen uitbreiden zoekgebied
Uit het vooronderzoek is gebleken dat het de moeite waard is om alternatieven tussen de N360 en de N46 mee te nemen. Uit een uitgebreid kentekenonderzoek bleek ook dat verreweg de grootste stroom van het verkeer vanaf de N360 op de ringweg van Groningen zich in zuidoostelijke richting begeeft. Daarnaast waren er signalen vanuit bevolking en belangengroeperingen om ook de zuidzijde van het Eemskanaal als zoekgebied mee te nemen.

Intensievere communicatie richting burger
Op 19 mei 2009 heeft de provincie Groningen een informatieavond belegd voor bewoners van de uitbreiding van het zoekgebied. De provincie heeft de aanwezigen geïnformeerd over het besluit tot uitbreiding van het zoekgebied aan de zuidzijde van het Eemskanaal en de voorgestelde procedure. Hierop hebben de aanwezigen laten weten dat ze graag nog een nadere toelichting van de bestuurders over deze uitbreiding zouden willen hebben. Ook willen zij intensiever meewerken aan het ontwikkelen en (in een later stadium) beoordelen van alternatieven voor de N360, zoals ook is gedaan met de bewoners en andere betrokkenen aan de noordzijde van het Eemskanaal. Als reactie hierop heeft de stuurgroep de wijze van planvorming aangepast en gaat zij de burgers en andere betrokkenen nog intensiever betrekken bij de planvorming door middel van onder andere workshops en informatiebijeenkomsten.

29 juni 2009