Dienstenbond CNV

Nieuws

29 juni 2009

Rouw- en trouwkaarten voor Mitex en CBW

Vakbondsactie zet op maandag 29 juni schijnwerpers op jarenlang, slepend cao-overleg met Mitex. Plaats van handeling: Muziekgebouw aan het IJ te Amsterdam. Tijd: 14:00 uur.

FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond delen vandaag rouw- en trouwkaarten uit aan de werkgevers van de mode- en sportdetailhandel (100.000 werknemers) en de wonenbranche (40.000 werknemers), die bijeenkomen voor een feestelijke fusiebijeenkomst. De werkgevers van de koepelorganisatie Mitex (mode- en sportwinkels) krijgen een rouwkaart van hun actie voerende werknemers. Deze wijzen hen daarmee op de nu al jaren durende strijd en impasse rond hun cao. Een vrolijke trouwkaart is er voor de werkgevers verenigt in de CBW. Daar is een goede cao van kracht. Met de symbolische actie roepen de bonden en de werknemers Mitex op een voorbeeld te nemen aan de fusiepartner CBW en een fatsoenlijke cao af te sluiten.

Doodgraver en bruid
Om de actie symbolisch verder kracht bij te zetten zullen de Mitex-werkgevers geconfronteerd worden met een doodgraver in verband met de overleden cao. Onlangs wilden de werkgevers na talloze gesprekken en voortdurend gedraai en getreuzel niet meer verder praten. Zelfs een eindbod zat er niet meer in. Daarmee dragen zij de cao ten grave. De werkgevers van de CBW komen bij aankomst een vrolijke bruid tegen. Want in de ogen van de bonden en de werknemers zijn zij, met een goede cao voor hun werknemers, echt klaar voor een fusiefeest.

Protestborden
Aan het protest tegen Mitex en het compliment voor CBW wordt verder nog uiting gegeven met verschillende protestborden, waaronder die met de slogan "Krijg nu allemaal de kleren, onze cao is dood!" FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond vinden dat het feest niet compleet is zonder een goede cao voor de werknemers in de mode- en sportdetailhandel. Zij roepen Mitex op ook de werknemers te laten profiteren van de samenwerking door het afsluiten van een goede cao als ook in de wonenbranche het geval is.