Gemeente Zoetermeer

Preventie auto-inbraken in Zoetermeer

In de wijk Buytenwegh De Leyens is een toename te zien van het aantal inbraken in autoâs. Politie Haaglanden en de gemeente Zoetermeer werken samen aan de veiligheid van de stad en willen het aantal auto-inbraken terugdringen. Dat doen zij door extra te surveilleren en door inwoners bewust te maken van wat zij zelf kunnen doen om auto-inbraken te voorkomen. Patrick van Domburg, wethouder Veiligheid, gaat samen met vier politieagenten op zaterdag 27 juni de straat op om aan automobilisten foldermateriaal te overhandigen over preventie van auto-inbraken.

Â

Belangrijk is geen waardevolle spullen in de auto achter te laten of in ieder geval niet in het zicht te plaatsen. Wanneer inwoners verdachte personen of omstandigheden in en rondom autoâs zien kunnen zij dit melden via telefoonnummer 0900-8844 of 112 (bij spoed).

Â
De preventie van auto-inbraken maakt onderdeel uit van de campagne ZoetermeerVeilig.nl, dat in maart 2009 van start ging. Met deze campagne wil de gemeente dit jaar de resultaten en initiatieven laten zien op het gebied van veiligheid. Daarnaast wil ze de inwoners bewust maken van wat zij hier zelf aan kunnen bijdragen.