Gemeente Spijkenisse


Verkoop 1e fase Het Land enorm succes

29 juni 2009

woningen Het Land

De hooggespannen verwachtingen over een goede en snelle verkoop van het woningbouwplan Het Land in De Elementen zijn helemaal uitgekomen.

Enkele weken na start verkoop is 80 procent van de 41 woningen verkocht. De overige woningen zijn in optie genomen. De makelaar verwacht dat ook deze woningen binnenkort worden verkocht.

Wethouder Gert-Jan 't Hart vertelt enthousiast: "Een knappe prestatie van Atta makelaars om tegen de landelijke trend in, dit plan in recordtijd te verkopen. Maar ook een compliment aan de projectontwikkelaars die samen met de gemeente mooie en goedgeprijsde woningen gaan bouwen die het koperspubliek aanspreken".

De gemeente is in overleg met de ontwikkelaars om snel een besluit te nemen over het vervolg van Het Land. De bouw van de eerste fase start in de herfst.

Woningbouwplan Het Land
Het Land telt circa 420 koopwoningen en wordt in fasen aangelegd. Er komen ruime rijtjeswoningen, 2/1 kappers in verschillende breedtes, geschakelde 2/1 kappers en vrijstaande woningen. Schippers Architecten en Van Egmond Architectuur tekenden veel verschillende woningentypen en uitvoeringen. Kwaliteit staat voorop in Het Land: brede lanen met middenbermen en woningen in een aansprekende architectuur. Het is wonen op chique in Spijkenisse.

Het Land is onderdeel van de nieuwe wijk De Elementen die wordt gebouwd tussen de Oude Maas en het vernieuwde centrum van Spijkenisse. In totaal komen er ruim 3000 woningen, waarvan 1900 in appartemententorens aan de oever van de Oude Maas. Twee torens zijn al in aanbouw: De Vier Werelden (253 woningen) en Rokade (263 woningen). De Vier Werelden is op enkele appartementen na geheel verkocht en verhuurd. De oplevering is nog in 2009.

De oplevering van de 113 meter hoge Rokade staat gepland in het najaar van 2010.

Een derde complex van 400 woningen wordt met een zorginstelling ontwikkeld. Dit gebouw bestaat uit een toren van 65 meter en een toren van 95 meter aan een zorgplein met een groot scala aan voorzieningen. Langs de Oude Maas worden uiteindelijk 7 complexen gerealiseerd.

De Elementen is een initiatief van de gemeente Spijkenisse en VOF Dijkzone. VOF Dijkzone is een ontwikkelingscombinatie van Ballast Nedam Bouw B.V., Dura Vermeer Bouw Rotterdam B.V. en Vorm Ontwikkeling B.V.

Externe links


* Wonen in je Element [Let op! De website www.woneninjeelement.nl opent in een nieuw venster]