Gemeente Den Haag

Horeca en gemeente in actie tegen overmatig drinken

De gemeente Den Haag maakt zich samen met de Haagse horeca hard voor bewust en verantwoord alcoholgebruik. Ze zijn een campagne begonnen om het uitgaanspubliek bewust te maken van het nadelig effect van teveel drank.

Negen van de tien Hagenaars drinkt alcohol bij het uitgaan (2009). Alcohol is onlosmakelijk verbonden met het uitgaansleven. Je gaat niet uit zonder wat te drinken, het is niet de reden om uit te gaan, maar het hoort er wel gewoon bij aldus een jongere in een Haags onderzoek.

Wethouder van Van Alphen: Een biertje of een wijntje op zijn tijd is natuurlijk prima. Maar teveel drinken wordt steeds normaler. Het is ons gezamenlijk belang om het gezellig te houden in de cafés en andere uitgaansgelegenheden.

Problematisch drinkgedrag
Medewerkers van Haagse cafés krijgen cursussen om problematisch drinkgedrag of beginnende alcoholverslaving vroeg te herkennen. Dit maakt snelle doorverwijzing naar hulpverlening mogelijk.

Jelle Vavoom, tot de meest frisse barman gekozen bij de lancering van de alcoholcampagne. Donderdag 25 juni vond tijdens the Shopping Night de verkiezing plaats van de meest frisse barman of barvrouw. Van Alphen reikte de prijs uit aan barman Jelle van Vavoom.

Kijk op www.frisseblikopalcohol.nl voor meer informatie over de campagne en de Haagse cijfers over alcoholgebruik.