FloraHolland


Klanten FloraHolland winnen wederom Franse prijzen

FloraHolland 29 juni 2009 (persbericht) - Verleden week vond in Parijs de jaarlijkse prijsuitreiking voor 'Leverancier van het jaar' van het toonaangevende Franse vakblad Jardineries plaats. Diverse Nederlandse exporteurs hebben de afgelopen jaren al prijzen ontvangen. Plantenexporteur Javado uit Honselersdijk is als tweede geëindigd in de verkiezing tot beste tuincentrumleverancier in Frankrijk. Het Belgische Floreac ging er dit jaar met de winst vandoor. Disva en Hamiplant, beide eveneens uit Honselersdijk, bereikten respectievelijk de vijfde en zesde plaats.

Jardineries is een vakblad gericht op tuincentra en is een begrip in de Franse sierteelt. Sinds een jaar of vijf bestaat de prijs voor 'Leverancier van het jaar'. De leveranciers worden genomineerd door middel van enquêtes die worden gehouden onder de inkoopcentrales en inkopers. Vervolgens worden de leveranciers beoordeeld op verschillende criteria, namelijk: innovatie, het onderlinge contact (nakomen van afspraken, de afhandeling van orders, enz), ondersteunende dienstverlening en communicatie. De bedrijven ontvangen een trofee en krijgen ook uitgebreid aandacht in de speciale editie van Jardineries `Trofee Jardin Plus". Meerdere klanten van FloraHolland waren genomineerd. De Nederlandse exporteurs strijden jaarlijks om een plek in de top 3.

Oliver Mathys, commercieel manager van Javadoplant is trots op deze prijs. Het is de derde keer op rij dat Javado een plekje in de top drie bemachtigt. Vorig jaar won de Honselse exporteur de eerste prijs en twee jaar werd het bedrijf derde. "Een superprestatie,'' vindt Oliver Mathys, commercieel manager van Javado. "Zeker als je ziet dat van de top drie van vorig jaar alleen wij ons hebben kunnen bewijzen.'' Bij de tien beste leveranciers zaten vijf Nederlandse bedrijven, twee Belgische, een Spaanse en twee Franse ondernemingen, die op plaats negen en tien eindigden.