Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 29-06-2009

Autobrand

NIEUWEGEIN In de nacht van zondag 28 op maandag 29 juni werd een auto in brand gestoken.

Rond 02.10 uur ontdekten bewoners van een woning aan de Alkemaderschans dat hun auto in brand stond. De brandweer en politie werden gewaarschuwd. De bewoner ging alvast met een tuinslang de brand te lijf, het blussen werd door de brandweer afgemaakt. De politie gaat uit van brandstichting, maar naar aanleiding van ingesteld onderzoek wordt deze brand niet gekoppeld aan andere Nieuwegeinse autobranden de afgelopen tijd. De auto is voor nader onderzoek weggesleept.

Aan getuigen die tussen 01.00 uur en 03.00 uur iets verdachts op of in de omgeving van de Alkemaderschans hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Meisje mishandeld

IJSSELSTEIN Een meisje werd op zondag 28 juni door enkele andere meisjes mishandeld. De politie heeft één verdachte aangehouden.

Rond 20.15 uur liep een 14-jarig meisje met een vriendin over het Basiliekpad. Daar kwamen ze een groepje meisjes tegen. Zij kregen woorden over problemen die zij in het verleden hadden gehad. Het 14-jarige meisje en haar vriend liepen vervolgens weg, maar het groepje liep hen achterna. Eén van de meisjes van die groep, een16-jarige meisje uit IJsselstein, schopte het 14-jarige meisje, waarop zij viel. Om verdere escalatie te voorkomen, liep het tweetal weer weg.

Op de Praagsingel werd het tweetal weer door de groep aangesproken. Weer werd het 14-jarige meisje door het 16-jarige meisje geslagen en werd vervolgens door meerdere meisje belaagd. Het slachtoffer en haar vriendin zijn daarna weggerend.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Het slachtoffer had letsel in haar gezicht opgelopen en deed aangifte van mishandeling. De 16-jarige verdachte is in IJsselstein aangehouden. Het onderzoek naar haar en de medeverdachten wordt voortgezet.

Gestolen fiets

NIEUWEGEIN De politie hield op zondag 28 juni een jongen aan omdat hij op een gestolen reed.

Rond 14.15 uur zagen agenten een jongen over de Zandoever fietsen. Het viel hen op dat het ringslot met kabelbindertjes aan de fiets was vastgemaakt. De agenten controleerden de fiets en daarbij bleek dat de fiets in maart van dit jaar in IJsselstein was gestolen. Daarop hielden de agenten de fietser, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein, aan en namen de fiets in beslag. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging

IJSSELSTEIN Agenten hielden in de vroege ochtend van zondag 28 juni vier vervelende verdachten aan.

Rond 03.45 uur hoorden agenten geschreeuw op de Voorstraat. Daar bleek dat twee groepen jongelui woorden met elkaar hadden en over en weer schreeuwden. De agenten scheidden de partijen en gelasten hen weg te gaan. De agenten liepen mee met de meest luidruchtige groep. Eén van deze jongeren, 17 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, beledigde de agenten en zij zeiden dat hij was aangehouden. Daarbij verzette hij zich en probeerde ervandoor te gaan. Hij werd aangehouden en geboeid. Een tweede lid van het groepje, een 18-jarige jongeman uit Utrecht, schold de agenten vervolgens ook uit en werd eveneens aangehouden. Een derde jongen, een 15-jarige jongen uit Utrecht, bleef zich vervelend naar de agenten gedragen en weigerde weg te gaan. De agenten hielden ook hem aan. De drie verdachten werden naar het politiebureau overgebracht.

Op het politiebureau werden de drie verdachten ingesloten en daar verschenen hun maatjes. Zij werden allemaal gevorderd het politiebureau uit te gaan. Eén van hen, een 23-jarige man uit Nieuwegein, schold de agenten uit. Ook hij werd aangehouden. Tegen de vier verdachten is proces-verbaal opgemaakt.