Politie Groningen

Maandag 29 juni 2009

Provincie Groningen, 29-06-2009

Groningen: aangehouden inbreker mishandelt agent

Een 44-jarige man uit Groningen is zondagnacht door de politie aangehouden voor een inbraak in een bedrijf. Agenten kregen een telefoontje dat naar aanleiding van een inbraakalarm bij een bedrijf aan de Kreupelstraat een beveiliger een inbreker op heterdaad had betrapt. Toegesnelde agenten hielden de verdachte aan. In de politieauto bedreigde de inbreker de agenten. Op het politiebureau sloeg hij een agent tegen zijn hoofd/nek. De agent liep een pijnlijke nek en rechterpols op. De politieman heeft aangifte gedaan.

Groningen: politie rolt hennepplantage op

Naar aanleiding van een melding van een inbraak trof de politie zondagavond in een woning aan de Oostersingel een hennepplantage aan. De politie kreeg een telefoontje dat er drie nog onbekende mannen zich even daarvoor verdacht bij het pand ophielden. Toen agenten de woning doorzochten troffen zij honderden hennepplanten aan. De planten (exacte aantal nog onbekend) en de bijbehorende apparatuur zijn in beslaggenomen.

Oldekerk: alcomobilist botst op geparkeerde auto

Een 65-jarige man uit Niekerk is zondagmiddag door de politie aangehouden op de Kroonsfelderweg in Oldekerk. De automobilist was uitgeweken voor een fietser en op een geparkeerde auto gebotst. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs mocht hij aan de agenten afgeven.

Veendam: extreemrechtse leuzen op moskee

Op een moskee en een verenigingsgebouw aan de Dr. Bosstraat in Veendam zijn zondagmorgen racistische leuzen ontdekt. De leuzen zijn met een spuitbus op de muren van beide gebouwen gespoten en de inhoud had een extreemrechts karakter. De politie is een onderzoek gestart.

Zevenhuizen: inbraak in een bedrijf

De eigenaar van een transportbedrijf aan het Wethouder
Appelhofplantsoen ontdekte zondagmiddag dat er was ingebroken in zijn bedrijf. Een loods en verschillende aanhangwagens waren door de inbreker(s) doorzocht. Daarbij zijn tientallen luidsprekers gestolen.

Noordhorn: zeildoek van 12 opleggers opengesneden

Op een terrein aan het Van Starkenborghkanaal NZ zijn in de nacht van zaterdag op zondag twaalf opleggers vernield. Het was de dader(s) hoogstwaarschijnlijk te doen om de inhoud van de trailers. Of er spullen zijn gestolen is nog niet duidelijk.