Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 28 juni 2009

* BESTOLEN HELER IN DE KRAAG GEVAT
Politieagenten van het district Zuid hielden zaterdag een man aan voor heling.
Zaterdagmiddag liep een echtpaar rond twaalf uur langs politiebureau Slinge. Voor het bureau zagen zij de fiets van hun zoon staan. Bijzonder detail: deze fiets was 14 juni gestolen bij metrostation Slinge.
Zij besloten het politiebureau binnen te gaan. Na enig onderzoek bleek dat de fiets van een 22-jarige Rotterdammer was die op dat moment aangifte deed van diefstal.
Nadat zijn aangifte afgerond was, werd hem duidelijk gemaakt dat hij aangehouden werd voor heling.


* AUTO EN RIJBEWIJS KWIJT NA SNELHEIDSOVERTREDING VAN MEER DAN 100

PROCENT
RIDDERKERK - Een 32-jarige Rotterdammer is zondag in de vroeg ochtenduren zijn auto en zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Rond kwart over één reed hij op de Rijnsingel in de richting van de Rijksweg A38. Surveillerende agenten van de verkeersdienst zagen dat hij met hoge snelheid de kruising overstak in zijn personenauto. Zij zetten de achtervolging in. Tussen het Vaanplein en de afrit Groene Kruisplein is 90 km/h de maximaal toegestane snelheid. De automobilist voerde zijn snelheid echter op tot 220 km/h. Een overschrijding van 130 km/h. Vervolgens is hij aangehouden. Hij moest zowel zijn auto als zijn rijbewijs inleveren.
De officier van justitie bepaald de hoogte van zijn bekeuring. Er wordt gekeken of de Rotterdammer opnieuw een rijexamen af moet leggen.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
Bij warmer weer gaan mensen eerder op een terras zitten om alcohol te nuttigen. Ook op de zogenaamde 'stapavonden' wordt er meer alcohol gedronken. Een aantal van deze drinkende personen stapt daarna alsnog in de auto. Alcohol vertroebelt het inschattingsvermogen. Hierdoor ontstaan er met enige regelmaat levensgevaarlijke verkeerssituaties.
Om de verkeersveiligheid te waarborgen houdt de politie alcoholcontroles. Deze zijn zowel preventief als effectief: iedereen die met te veel alcohol op achter het stuur zit, moet op dat moment van de weg.
Van zaterdag op zondag werden er in totaal 714 automobilisten gecontroleerd. Het merendeel had geen alcoholoverschrijding. Bij negen personen was dit wel het geval. Zij zijn bekeurd. Eén automobilist had meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Zijn rijbewijs is ingenomen.


* POLITIE ONDERZOEKT OORZAAK BRAND
HELLEVOETSLUIS - De recherche van het district de Eilanden heeft een onderzoek ingesteld naar een brand. Zaterdagmiddag ontstond er rond kwart voor één een brand in een schuur aan de Rijksstraatweg. Deze schuur werd gebruikt als groentehandel. De hulpdiensten waren snel aanwezig. De politie haalde omwonenden uit voorzorg uit hun woning. Ook werd de Rijksstraatweg enige tijd afgezet. Om half twee werd het sein brandmeester gegeven door de brandweer.
Een persoon, een 35-jarige eigenaresse van de schuur, liep lichte brandwonden op. Zij is ter plaatse behandeld. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Hier wordt een onderzoek naar ingesteld.


* ONDERZOEK NAAR GREEP UIT KASSA
De recherche van het district Noord heeft een onderzoek ingesteld naar een beroving.
Zaterdagmiddag kwam er rond half twee een man binnen bij een bakker aan de Walenburgerweg. Hij eiste een geldbedrag. Vervolgens deed hij een greep uit de kassa. Direct daarna vertrok hij met een onbekend bedrag.
Bij de diefstal maakte hij geen gebruik van wapens. De politie stelt onderzoek in naar deze dief.


* RECHERCHE ONDERZOEKT MISHANDELING TRAMBESTUURDER

De recherche van het district Centrum stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een trambestuurder. Zaterdagochtend reed de tram bij station Blaak. Hier ontstond een korte woordenwisseling tussen de bestuurder en een groepje jongens. Rond kwart over elf sloegen de jongens de trambestuurder. Vervolgens stapten ze uit de tram.
De 53-jarige Rotterdamse bestuurder hield licht letsel in zijn gezicht over aan de mishandeling.
Het onderzoek omvat onder andere camerabeelden en getuigenverklaringen.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR DEALEN
SCHIEDAM - Politieagenten hielden zondag in de vroege ochtenduren een man aan. Deze 21-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt verdacht van de handel in drugs. Getuigen zagen dit gebeuren in een horecagelegenheid aan de Koemarkt en zij waarschuwden de politie. Agenten waren snel aanwezig. Niet iedereen was het eens met hun intentie om de vermoedelijke dealer aan te houden waarna een onrustige situatie ontstond.
Hierbij zijn uiteindelijk drie personen aangehouden. Onder andere voor het niet voldoen aan een vordering en belemmering. Naast de man die verdacht wordt van dealen gaat het om twee 26-jarige Rotterdammers.


* BROMFIETSERS GECONTROLEERD
ROTTERDAM NIEUWE WESTEN - Om bromfietsers bewust te maken van gevaarlijk rijgedrag en gebreken aan hun bromfiets controleert de politie hen regelmatig. Dinsdag werden bromfietsbestuurders gecheckt tussen 14:00 en 22:00 op het Mathenesserplein. Van de 47 gecontroleerde voertuigen bleek er in 18 gevallen sprake te zijn van een gebrek.
Onder andere voor het overschrijden van de toegestane snelheid, rijden zonder rijbewijs en het rijden met een kapotte uitlaat werd bekeurd.


* ONDERZOEK NAAR OVERVAL
De recherche van het district West stelt een onderzoek in naar een overval. Zaterdag kwam er kort voor sluitingstijd een man de seksshop aan de Nieuwe Binnenweg binnen. Hij bedreigt de aanwezige medewerker met een steekwapen en bindt hem vast. Hierbij loopt het slachtoffer een kleine snee in zijn arm op. Vervolgens neemt de dader geld mee uit de kassa en gaat hij er met een nog onbekend geldbedrag vandoor.
De politie heeft een onderzoek ingesteld en is hierbij op zoek naar getuigen. Heeft u zaterdag tussen 17:15 en 18:30 iets verdachts gezien bij de seksshop aan de Nieuwe Binnenweg? Of heeft u informatie over de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van het district West via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* AANGEHOUDEN NA LOPEN OVER AUTO
STELLENDAM - Politieagenten hielden in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens aan. Het Oisterwijkse tweetal liep rond één uur over een geparkeerd staande auto aan de Provincialeweg N215. Dit werd echter gezien door de eigenaar van de auto en door een getuige. Zij waarschuwde de politie. Agenten arriveerden korte tijd later. Zij zagen behoorlijk wat beschadigingen aan de motorkap en het dak van het voertuig. Vervolgens hielden zij de tieners (17, 18) aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HANDELEN IN DRUGS
Politieagenten van de regionale ondersteuningsgroep (ROG) hebben in samenwerking met het drugsteam van district zuid een man aangehouden die wordt verdacht van het handelen in verdovende middelen.
Op basis van binnengekomen informatie waaruit bleek dat er vermoedelijk drugs verkocht werd vanuit een woning aan de Katendrechtse Lagedijk, stelde de politie een onderzoek in. Vrijdag 26 juni werd de betreffende woning geobserveerd. Nadat duidelijk werd dat er daadwerkelijk drugs verkocht werd vanuit het pand, gingen de agenten rond half elf de woning binnen. De aanwezige verdachte probeerde te vluchten via de achterzijde van de woning. Hier werd hij echter opgewacht door agenten. De 29-jarige Rotterdammer is in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek.
Bij verder onderzoek in de woning werd bijna een halve kilo aan drugs aangetroffen. Dit is in beslag genomen voor vernietiging. Het onderzoek wordt voortgezet.

Zaterdag 27 juni 2009


* POLITIE ONDERZOEKT STEEKINCIDENT: VERDACHTEN AANGEHOUDEN

SCHIEDAM - De recherche van het district Waterweg-Noord heeft een onderzoek ingesteld naar een steekpartij.
Vrijdagavond raakte een 37-jarige Schiedammer betrokken bij een woordenwisseling. De aanleiding hiervan is nog onbekend. De woordenwisseling liep uit op een handgemeen waarbij de Schiedammer rond elf uur in zijn rug gestoken werd met een scherp voorwerp. Vervolgens stapten de betrokkenen, waaronder vermoedelijk de 'steker', in een personenauto.
Getuigen waarschuwden de politie en gaven kenmerken, onder andere het kenteken, door. Agenten in de omgeving werden direct gewaarschuwd. Op de Rotterdamsedijk zag een agent het bewuste voertuig rijden. Deze auto kreeg een stopteken. De inzittenden, drie Rotterdammers (21, 30 en 31) en een inwoner van Leiderdorp (32), zijn aangehouden en overgerbacht naar het politiebureau. Zij zijn ingesloten.
De zaak wordt verder onderzocht. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van getuigenverklaringen en zo mogelijk van camerabeelden.


* VERDACHTE VAN HET GOOIEN VAN EEN STEEN AANGEHOUDEN: CONDUCTEUR

LICHTGEWOND
VLAARDINGEN - Een 47-jarige Rotterdamse tramconducteur is vrijdagavond lichtgewond geraakt. Rond half elf reed de tram (lijn 23)op de Loper. Na een korte stop bij de halte reed de tram weer verder. Op dat moment kwam er een steen door de ruit van de voorste deur. De conducteur stond achter deze deur. Hij werd geraakt door een stuk glas dat van de ruit afkomstig was. Hierdoor liep hij een snee in zijn kin op.
Met deze verwonding is hij naar de spoedeisende hulp gegaan. Politieagenten waren snel aanwezig en stelden direct een onderzoek in. Hieruit werd duidelijk dat de steen vermoedelijk bedoeld was voor een passagier van de tram die op de Loper ingestapt was. Getuigen gaven het signalement door. Na een grootschalig onderzoek werden drie jongens aangetroffen op de Hoflaan. Aangezien deze Vlaardingers (18, 19 en 20) aan het signalement voldeden zijn zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zij zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR ZWARE MISHANDELING

De politie heeft afgelopen week een man aangehouden die verdacht wordt van een zware mishandeling.
Donderdag 11 juni werd een Capellenaar na een onenigheid mishandeld op de Picassopassage. Hij liep hierbij dusdanig letsel aan zijn hand en kaak op dat hij in het ziekenhuis werd opgenomen. De recherche stelde direct een onderzoek in. Dit resulteerde in de aanhouding van een 28-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* JONGE WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
Agenten van het district Oost hielden afgelopen week twee jongens aan. De 15-jarige Rotterdammers werden dinsdag rond vijf uur betrapt toen zij goederen stalen bij een supermarkt aan de Goudse Rijweg.
De politie werd gewaarschuwd en de tieners zijn overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat het tweetal vermoedelijk verantwoordelijk is voor ongeveer 50 winkeldiefstallen. De jongens hebben al een Pak je Kans verwijzing.


* POLITIE HOUDT STENENGOOIERS AAN
MAASSLUIS - Politieagenten hielden vrijdagmiddag drie jongens aan. Het drietal wordt verdacht van het vernielen van een vrachtwagen. Rond twee uur belde een vrachtwagenchauffeur de politie. Hij gaf aan op de Bilderdijklaan te staan. Hier gooide een groepje jongens stenen op zijn vrachtwagen. Surveillerende agenten gingen naar de betreffende locatie. Hier troffen zij drie jongens aan. Na onderzoek bleek de vrachtwagen behoorlijke schade opgelopen te hebben. Aangezien dit vermoedelijk was veroorzaakt door het Maassluise drietal (15, 16, 16) is zij aangehouden. De drie zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* HALT VOOR GRAFFITISPUITER
SCHIEDAM - Agenten hielden vrijdagavond een tiener aan. De 14-jarige Schiedammer bracht diezelfde avond graffiti aan op een woning aan de Joop Den Uyllaan.
Dit werd gezien door verschillende getuigen. Zij waarschuwden de politie. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en troffen de verdachte aan bij een sloot aan de Joop den Uyllaan. In het water dreef een graffitispuitbus. Hij is aangehouden en rond acht uur overgebracht naar het politiebureau. Hier heeft hij een HALTverwijzing gekregen. Ook worden de kosten voor het schoonmaken van de muur op hem verhaald.


* MAN AANGEHOUDEN NA VERNIELEN TERRAS
SPIJKENISSE - Politiepersoneel hield zaterdag in de vroege ochtenduren een Spijkenisser aan.
Rond half twee werd bij de politie gemeld dat een man het terras van restaurant aan de Oostkade vernielde. Zo gooide hij hier diverse tafels en stoelen omver. Agenten waren snel aanwezig. Zij troffen de 19-jarige man aan. Hij werd door getuigen aangewezen als de vernieler.
Ook had hij diverse wonden aan zijn handen. De agenten hielden hem aan. Al snel werd duidelijk dat hij onder invloed van drank was. De Spijkenisser is aangehouden voor openbare dronkenschap en baldadigheid. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten ter ontnuchtering.


* HARDLEERSE CHAUFFEUR FLINK BEBOET
Agenten van de Verkeerspolitie controleren regelmatig vrachtauto's op hoogteoverschrijding. Dit om te voorkomen dat de chauffeurs met hun wagen vast blijven zitten in tunnels.
Vrijdagavond reed een 25-jarige inwoner van Litouwen in zijn vrachtwagen over de Mereseyweg. Hier werd hij gecontroleerd. Uit de controle bleek dat de vrachtwagen meer dan een halve meter te hoog was. Hierop kreeg de bestuurder een bekeuring van 600 euro. Al snel bleek dat de chauffeur die dag al eerder was bekeurd. Ook politiepersoneel van de regio Zuid Holland Zuid had de hoogteoverschrijding opgemerkt. Ondanks een boete van 700 euro was de man toch doorgereden.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
BARENDRECHT - Bromfietsers begeven zich regelmatig met een te gladde band of zonder helm in het verkeer. Dit is levensgevaarlijk. Zowel zijzelf als andere weggebruikers kunnen de dupe worden van hun gedrag. Om hen hiervan bewust te maken houdt de politie regelmatig bromfietscontroles.
Vrijdagavond werden bromfietsers tussen zes en acht gecontroleerd op onder andere het Middeldijkerplein, het Riederpark en op diverse locaties in Portugaal. In totaal werden er 43 bromfietsen gecontroleerd. In 30 gevallen werd er een bekeuring uitgeschreven. Een persoon werd aangehouden. Hij reed op een gestolen bromfiets. Deze bromfiets is in beslag genomen.


* POLITIE CONTROLEERT DE WIJK VOOR VEILIGHEID

TARWEWIJK - Politieagenten van het district Zuid hielden vrijdag een grootschalige actie in de Tarwewijk.
In totaal werden er gedurende de dag 27 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere alcohol gebruik op straat, bedelen, niet stoppen voor een zebrapad en het negeren van een rood licht.


* VRACHTWAGENCHAUFFEUR RIJDT TEGEN BOTSABSORBER

Dat zogenaamde botsabsorbers er niet voor niets zijn is vrijdagavond gebleken. De botsabsorber wordt geplaats op afgekruiste rijstroken enige honderden meters voor de daadwerkelijke reden van de afkruising van een rijbaan. In verband met een aanrijding werd er rond tien uur een rijbaan afgekruist op de A15. Een 57-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur gaf hier door onbekende oorzaak geen gehoor aan. Hij reed verder op de afgekruiste strook. Dit leidde uiteindelijk tot een botsing op de botsabsorber. Ambulancepersoneel onderzocht de man, hij had geen letsel overgehouden aan de aanrijding. Wel kreeg hij een bekeuring van 850 euro voor gevaarlijk rijgedrag. Ook worden de kosten voor het reinigen van het wegdek op hem verhaald.

* Naar boven