Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 29-06-2009

Controle TT-verkeer
AMERSFOORT E.O. - De Verkeerspolitie van de Politie Utrecht heeft zaterdag 27 juni samen met het KLPD een controle gehouden op het terugkomende verkeer van de TT in Assen.

Tussen 14.00 en 22.30 uur controleerden agenten op de rijkswegen A28, A27 en A1 het rijgedrag van motorrijders. Zes bestuurders werden bekeurd voor het niet voldoende rechts houden, vier voor te hard rijden en een motorrijder raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij meerdere keren met hoge snelheid (tussen 130/140 km/uur) links en rechts aan het inhalen was. Twee buitenlandse motorrijders werden ook bekeurd voor links en rechts inhalen. Nog eens 15 bekeuringen werden uitgeschreven voor diverse overtredingen en nog twee motorrijders raakten hun rijbewijs tijdelijk kwijt vanwege een veel te hoge snelheid en rijden onder invloed.

Peuter valt van roltrap
AMERSFOORT - In Amersfoort is zaterdag 27 juni een 3-jarig meisje uit Amersfoort ernstig gewond geraakt bij een val van een roltrap. Omstreeks 16.50 uur kreeg de politie de melding dat een kind van een roltrap in een warenhuis aan de Utrechtsestraat naar beneden was gevallen. Het meisje is vermoedelijk op de band van de roltrap gekropen en viel op een zeker moment vijf a zes meter naar beneden. Het meisje raakte bij toeval een man die in de winkel liep. De man raakte niet gewond, maar mogelijk heeft dit wel de val van het meisje gebroken. Ambulancepersoneel was al ter plaatse en ontfermde zich over het kind. Het meisje is onder politiebegeleiding snel naar het WKZ in Utrecht vervoerd. Zij is met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis opgenomen.