Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 29-06-2009

Motorrijder dodelijk verongelukt

EMMEN In de nacht van zondag op maandag is op de Houtweg een nog onbekende mannelijke motorrijder om het leven gekomen tijdens een éénzijdig verkeersongeval. De man kwam op een motor uit de richting van de Boslaan. In een flauwe bocht op de Houtweg kwam hij naast de weg terecht en botste tegen een lantaarnpaal. De motor kwam tegen een boom tot stilstand. De politie heeft de identiteit van het slachtoffer nog niet vast kunnen stellen. (2009022518)

Automobilist komt tot stilstand in sloot

SLEEN Zondagochtend is een 24-jarige automobilist uit Almelo op de N34 met zijn auto in een sloot beland. De man reed in noordelijke richting. Op een gegeven moment verliest de man de macht over het stuur en komt in de rechterberm terecht. De automobilist rijdt vervolgens over een aantal afrasteringpalen heen en komt tot stilstand in een sloot. De man raakte niet gewond. De auto moest worden aangesleept. (2009022420)

Mogelijke inbreker aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft zondagmiddag op de Vos van Steenwijklaan een 27-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een woning aan de Einsteinlaan. Uit de woning aan de Einsteinlaan waren onder andere sieraden weggenomen. De politie heeft een deel van de gestolen goederen teruggevonden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009022438)

Verkeersongeval op afrit A28

EELDE Zondagmiddag heeft op de afrit Eelde van de A28 een verkeersongeval met materiële schade plaatsgevonden. Een 57-jarige man uit Groningen reed samen met zijn 65-jarige in hun personenauto over de afrit. De man raakte de macht over het stuur kwijt en kwam naast de weg terecht. De auto kwam onderaan de afrit tegen een boom tot stilstand. Niemand raakte gewond. De vrouw kon zelfstandig uit de auto komen. Haar man moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. De man werd ter controle overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. De schade aan de auto viel relatief mee, maar moest wel worden afgesleept. (2009022442)

Verkeersongeval met letsel

EXLOO Zondagmiddag heeft op de Valtherweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een 87-jarige automobilist uit Gasteren reed vanaf een uitrit van een manege, rechtsaf, de Valtherweg op. Een 48-jarige automobilist uit Valthe reed over de Valtherweg in de richting van de Hoofdstraat. De 87-jarige automobilist zag de 48-jarige automobilist over het hoofd, een aanrijding was het gevolg. Door de impact van de aanrijding brak de 48-jarige man uit Valthe een pols, hij werd per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. De 87-jarige man raakte niet gewond. (2009022446)

Onopvallende controles tijdens TT-dagen

ASSEN Politie Drenthe heeft in samenwerking met de regios Friesland en Groningen gedurende het TT-dagen onopvallend gecontroleerd. Tijdens de controles werd gebruik gemaakt van twee onopvallende motoren en drie onopvallende autos. Op donderdag, vrijdag en zaterdag werd gecontroleerd op inkomend en uitgaand verkeer op diverse toegangswegen naar Assen en wegen rondom en in Assen. Zestien rijbewijzen werden ingevorderd, acht bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, tweeëndertig keer werd een bekeuring uitgeschreven voor een niet goed leesbaar kenteken. Verder werden 84 bekeuringen uitgeschreven voor overige zaken waaronder, snelheid, keren op autoweg en wheelys. Tevens zijn er 207 blaastesten afgenomen wat 4x een proces-verbaal opleverde. Tijdens de onopvallende controles reed het programma Wegmisbruikers mee om opnames te maken. De opnames zullen binnenkort te zien zijn op televisie.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.