KNHS


Kleine mutaties in dressuurteam Aken
29 juni 2009
Piste Aken

ERMELO/AKEN (KNHS) - In het dressuurteam dat Nederland deze week vertegenwoordigt op het CHIO van Aken (woensdag 1 juli 13.30 uur is het eerste deel en donderdag 2 juli 13.30 uur het tweede deel van de Grand Prix landenwedstrijd) komen voor Nederland aan de start Marlies van Baalen (Brakel) met BMC O'Jay, Anky van Grunsven (Erp) met IPS Salinero, Sander Marijnissen (Wijdewormer) met Moedwill en Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Exquis Nadine. Marlies van Baalen heeft BMC Kigali teruggetrokken. Jeannette Haazen (Neeroeteren B.) start met Nartan in de CDI wedstrijden, samen met Minderhoud, die daarin Exquis Escapado aan de start brengt. In totaal komen de 49 deelnemers uit 17 landen en zij brengen 70 paarden mee.

Eventing

In de eventing zijn geen veranderingen. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) brengt in deze drie sterren wedstrijd Coral Estate Tom Cruise aan de start en Tim Lips (Made) komt met Van Schijndel's Owaola. Concrex Oncarlos, het toppaard van Lips, dat onlangs werd geopereerd, is weer terug in de stal van Tim en samen beginnen ze deze week weer aan de training. In de eventingsport komen de 37 ruiters uit 10 landen aan de start, die 40 paarden meenemen.

Springen

In het Oranje kwartet dat donderdagavond aan de start verschijnt van de vijfde wedstrijd van de Meydan FEI Nations Cup zijn ook geen veranderingen. Het team bestaat uit Albert Zoer (Echten) met Okidoki, Angelique Hoorn (Wanneperveen) met Blauwendraad's O'Brien, Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS en Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Walnut de Muze. De 62 springruiters uit 17 landen hebben maar liefst 186 paarden bij zich.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.chioaachen.de

Foto: www.melissen.net