Gemeente Dongen

Première Dongense filmproductie

Publicatiedatum: 29-6-2009

Het zal je maar gebeuren: je bent scholier en maakt samen met je vrienden en Stichting Richting een film en ineens neem je in Frankrijk de tweede prijs in ontvangst op het Shots of dialogue- filmfestival.

Het overkwam Dongenaren Ramon van Bezouw, Jorne Evers, Niels Goos en Daan van Helsdingen. In slechts anderhalve maand tijd maakten zij Crash Babel, een korte film over de interculturele dialoog en de beïnvloeding ervan door de moderne media. Het eindproduct is een kunstzinnige film geworden, met een toren van TVs waarop internationale beelden over de interculturele dialoog te zien zijn. De toren vertegenwoordigt de media, die volgens de makers kritisch gevolgd moet worden en die vereist dat je zelf nadenkt en niet zomaar alles gelooft wat er verteld wordt.

Na de trip naar Frankrijk waar de prijs in ontvangst genomen werd, beleefde de film woensdag 24 juni jl. de première in JC de Poort. Onder grote belangstelling werd de film voor het eerst openbaar vertoond. Na afloop van de vertoning vond een zaalinterview met de makers plaats en was er ruimte voor een debat over de interculturele dialoog. De avond werd afgesloten met de felicitaties van wethouder Panis. Een gedenkwaardige avond en een mooie prestatie.

Bekijk de film hier:
Crash Babel