Gemeente Westervoort

Westervoort stijgt op ranglijst `beste gemeente'

Elsevier heeft opnieuw een onderzoek gedaan naar de beste gemeente in Nederland. Westervoort is als gemeente net als vorig jaar weer gestegen op de ranglijst. In 2008, mede op initiatief van burgemeester Geukers, zijn ook andere punten meegenomen in dit onderzoek. Burgemeester Geukers heeft toen in een gesprek met Elsevier aangegeven dat er wel degelijk veel voorzieningen in Westervoort, maar ook in de directe omgeving, zoals Arnhem, zijn. `We zitten intussen dichterbij een school, ziekenhuis of winkelcentrum dan menige inwoner van Arnhem zelf' zeggen de Westervoorters. Dat resulteerde in het behalen van plaats 409 vorig jaar. Dit jaar is Westervoort weer gestegen, en wel naar de 336e plaats.
Westervoort verdient een score van zeer goed op de onderdelen `kans op een huis', `verkeersveiligheid' en `nabijheid cultuur, uitgaan'.

Elsevier beoordeelt in een jaarlijks onderzoek alle 441 gemeenten op punten als: welke gemeente biedt een optimale mix van fraai wonen, natuur en recreatie? Hoe zit het met de werkgelegenheid, de nabijheid van ziekenhuizen, scholen winkels, van cultuur en uitgaansleven? Waar is het sociaal klimaat prettig, de criminaliteit laag? Nieuw in de beoordeling dit jaar zijn: de aanwezigheid van beheerd en ander natuurgebied, de aanwezigheid van historische monumenten en stads- en dorpsgezichten, de kans op een huis de komende tien jaar en de nabijheid van huisarts of huisartsenpost.