Gemeente Wassenaar

Werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen slaat spijkers met koppen.

Op woensdag 24 juni werden op het Raadhuis de Pauw al de eerste conclusies en aanbevelingen gepresenteerd voor een veiliger winkelgebied in Wassenaar. De gemeente gaat in ieder geval zorgen voor nieuwe pollers (verzinkbare palen) aan álle kanten van het winkelgebied. Zo worden er spijkers met koppen geslagen. De aanbevelingen werden geformuleerd door het Hoofdbedrijfschap detailhandel (HBD) in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), waar hard aan gewerkt wordt.

De KVO werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente, politie, brandweer, Kamer van Koophandel en het HBD en onder voorzitterschap van de Wassenaarse Winkeliers Vereniging, zet zich volop in om het Wassenaarse winkelgebied veilig te maken en te houden.

Er zijn al wel opvallende uitkomsten van de enquête te noemen. Zo scoort Wassenaar, ondanks de vervelende gebeurtenissen van de afgelopen maanden, in vergelijking met soortgelijke gemeenten nog steeds heel goed als het gaat om veiligheid. Maar de beleving van de winkeliers is anders. Met de recente poging tot inbraak bij juwelier Koelewijn op het netvlies, komt het KVO. op een uitstekend moment. HBD-projectadviseur Saskia Kleewein: "Verspreid over heel Nederland werken we in meer dan 250 winkelgebieden aan grotere veiligheid met behulp van de KVO methode. De ervaringen bewijzen het succes van deze werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe. En", vervolgt Saskia: "We komen niet vaak tegen dat er zó op alle fronten wordt meegewerkt aan het tot stand komen van het KVO. Zelfs de burgemeester is bij alle vergaderingen aanwezig en ziet erop toe dat ook de gemeente haar steentje bijdraagt, dat is uitzonderlijk".

Veiligheidsscan
Winkeliers kunnen zelf veel aan de veiligheid van hun eigen winkel doen. Met de huidige subsidie "Veiligheid Kleine Bedrijven"wordt 50% van de investeringen gesubsidieerd met een maximum van EUR 10.000,-. Hiervoor moet een bedrijf eerst een scan laten uitvoeren door een deskundige. Afgelopen donderdag 25 juni zijn alle winkels in het centrum bezocht door het HBD en zijn afspraken gemaakt voor de winkelscans. Een mooie stimulans om alle winkels in Wassenaar veiliger te maken. Winkeliers met maximaal 10 werknemers die alsnog een afspraak willen maken voor een winkelscan kunnen contact opnemen met Loes van der Valk van het HBD, tel nr. 070 -338 56 13.

Werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen slaat spijkers met koppen. Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl