Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 29 juni 2009


* 100 AANHOUDINGEN NA GROOTSCHALIGE ALCOHOLCONTROLE VAN 86 UUR

ACHTER ELKAAR
De politie van het district Rotterdam-Centrum heeft de afgelopen dagen in totaal 100 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van 17 bestuurders is ingevorderd.
Om de verkeersveiligheid te bevorderen en een halt aan het rijden onder invloed toe te roepen, heeft de politie van Rotterdam-Centrum besloten om een 'alcoholcontrole-marathon' te houden. Vanaf donderdagmiddag 25 juni vijf uur tot en met maandagochtend 29 juni vroeg zijn op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam 26 controles uitgevoerd. Tussen de controles door zijn politiemensen in herkenbare en burgervoertuigen door het centrum gereden om bestuurders te controleren.

In totaal moesten 5300 bestuurders een blaastest afleggen waarna 100 mensen werden gearresteerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Er werden 17 rijbewijzen ingevorderd. Hoogst gemeten promillage bedroeg 2.5, ruim 5 keer teveel. De politie hield verder 6 mensen aan voor het rijden tijdens een eerder opgelegd rijverbod en het rijden zonder rijbewijs. Drie bestuurders probeerden aan de controle te ontkomen en werden na een korte achtervolging aangehouden. Zij bleken teveel te hebben gedronken.

Alcohol en verkeer gaan niet samen en kunnen de oorzaak zijn van ernstige aanrijdingen. De politie controleert het hele jaar door op het rijden onder invloed van alcohol.


* ALCOHOLCONTROLE
SPIJKENISSE - Tijdens een alcoholcontrole op de Hartelweg zijn het afgelopen weekend 20 bestuurders aangehouden. Al het verkeer komende vanuit de A15 bij Spijkenisse werd gecontroleerd. In de nacht van zaterdag op zondag moesten 2000 bestuurders een blaastest afleggen, waarna 20 bestuurders werden gearresteerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook op de Noordkade werd later die nacht gecontroleerd. Hoogste gemeten waarde 940 ug/l.


* HORECACONTROLE
ROTTERDAM-OOST - Politiemensen van het district Oost hebben vrijdagavond in samenwerking met de deelgemeente Prins Alexander en personeel van de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) een horecacontrole gehouden gericht op jeugd en alcohol. Tijdens een eerste controle, door een paar medewerkers in burger, werd gekeken of er alcohol werd geschonken aan jeugdigen of dat er gerookt werd in de zaak. Daarna voerden de diensten reguliere controles uit in de zaken.
Controleurs van de VWA stelden in twee gevallen boeterapporten (bestuurlijke boete) op in verband met het overtreden van de Tabakswet (roken in een horeca-inrichting). Twee exploitanten kregen een bestuurlijke waarschuwing voor het (laten) spelen van poker en één voor het aanwezig hebben van alcoholhoudende drank terwijl geen Drank- en Horecawetvergunning was verleend. Bij één zaak werd een persoon aangetroffen die mogelijk niet de benodigde vergunningen had om portier te zijn. De politie stelt daar een nader onderzoek naar in.
De horeca-inrichtingen die werden gecontroleerd waren uitgezocht omdat zij veel jeugdige klanten hebben. In geen van de zaken werd alcohol aan jeugdigen geschonken.
Controles gericht op het tegengaan van alcoholverstrekking aan jeugdigen, zullen ook in de toekomst georganiseerd worden.


* OVERVAL WASSTRAAT
De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar een gewapende overval op een wasstraat aan de Stadionweg. Drie nog onbekende mannen kwamen maandagochtend rond acht uur het pand in en bedreigden de bedrijfsleider met een mes en een vuurwapen. Onder bedreiging maakten de overvallers geld buit. Het slachtoffer raakte tijdens de overval licht gewond nadat hij door een overvaller was geslagen. Tientallen politiemensen hebben na de overval een uitvoerig onderzoek ingesteld in de omgeving. De overvallers zijn vooralsnog niet aangehouden, maar de politie zet alles op alles om de verdachten in de kraag te vatten.


* POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN VOOR INBRAAK IN AUTO'S

MAASSLUIS - De politie in Maassluis heeft in de nacht van zondag op maandag, rond drie uur, twee mannen aangehouden voor inbraak in twee auto's.
Door getuigen was gezien dat twee mannen met zaklantaarns schenen in auto's die geparkeerd stonden op de Walmolen. Ook was er glasgerinkel gehoord. Politiemensen stelden een onderzoek in en vonden twee auto's waarvan de ruiten waren ingeslagen. Uit de auto's bleken de radio's en de speakers te zijn gestolen. Op aanwijzing van getuigen werden twee verdachten van de inbraak aangetroffen in de berm van de Bergmolen. Het waren mannen van 22 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij hen werden schroevendraaiers, handschoenen en een zaklamp aangetroffen en één van de twee had glassplinters op zijn kleding. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* ZOON AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
MAASSLUIS - Politiepersoneel heeft zondagavond een 34-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden voor huiselijk geweld. De verdachte had ruzie gekregen met zijn 62-jarige vader in een woning aan de Glanzerij. Hierbij zou hij de keel van het slachtoffer hebben vastgepakt.
Politiemensen hebben de Nieuwerkerk uit de woning gehaald en aangehouden voor huiselijk geweld.