Hewlett-Packard

2009-06-29

Eerste desktop thin clients met ENERGY STAR® kwalificatie

AMSTELVEEN, 29 juni 2009 - HP introduceert een nieuwe mobile thin client, de HP 4410t. Ook ondergaat het thin client portfolio hard- en softwarematige aanpassingen. Bedrijven kunnen zo hun beveiliging verbeteren, hun productiviteit opvoeren en tegelijkertijd hun energieverbruik verlagen.

Het bedrijf lanceert ook HP desktop thin clients die, als eerste op de markt, voldoen aan de versie 5.0 ENERGY STAR® specificaties. Het gaat om de volgende HP thin clients: HP t5145, HP t5540, HP t5545, HP t5630 en de HP t5630w. Deze modellen leveren gebruikers een uitgebreid scala aan toepassingsmogelijkheden en daarnaast een keuze uit Windows® CE, Windows Embedded Standard en Linux besturingssystemen.

De modern vormgegeven HP 4410t Mobile Thin Client weegt 1,95 kilo, levert verbeterde beveiligde toegang tot server-based computing en verlaagt IT workloads. Dat alles in de vorm van een lichtgewicht, betrouwbaar notebook.

"We bieden een uiterst veilige, beheerbare en eenvoudig in gebruik te nemen virtualisatie oplossing aan, die HP's toonaangevende thin client en notebook technologieën combineert," aldus Els Ossewaarde, Country Category & Group Marketing Manager, Personal Systems Group, HP Nederland. "De nieuwe HP 4410t Mobile Thin Client laat HP's expertise in technologie en ontwerp zien en leidt tot uitstekende notebook prestaties op kantoor maar ook daarbuiten."

Verbeterde beveiliging en beheer met HP 4410t Mobile Thin Client

Aangezien data niet lokaal worden opgeslagen, sluit de HP 4410t Mobile Thin Client het risico dat gevoelige informatie, in geval van verlies of diefstal, in verkeerde handen terecht komt, uit. Deze extra beveiliging is noodzakelijk voor toepassing in een aantal specifieke marktsegmenten, zoals onderwijs, financiële markten, overheid, gezondheidszorg en verzekeringen.

Daarnaast zorgt Microsoft's meest recente besturingssysteem, Windows Embedded Standard met Remote Desktop Protocol 6.1 voor de nieuwste beveiligings- en beheertechnologieën die Windows Server 2008 biedt.

HP is de enige leverancier die vooraf geïnstalleerd zowel File Based Write Filter (FBWF) als Enhanced Write Filter (EWF) aanbiedt. Deze features leveren IT beheerders meer mogelijkheden bij het aanpassen van de beveiliging en het laten toenemen van de productiviteit. FBWF voegt flexibiliteit toe door dezelfde voordelen op het gebied van gegevensbescherming als EWF te bieden en beheerders tegelijkertijd bepaalde files, folders en configuratie settings te laten bewaren. De HP 4410t Mobile Thin Client is voorzien van een Wi-Fi certified WLAN(1).

HP voorziet in een uitgebreid aanbod van gratis, vooraf geïnstalleerde remote beheertools, die de ondersteuning van een mobiele workforce sterk vereenvoudigen. HP Device Manager en HP Client Automation zijn toegevoegd aan HP ThinState tools en een volledige licentie van Altiris Deployment Solution is beschikbaar op deze mobile thin client. Deze tools geven IT beheerders de mogelijkheid om op eenvoudige wijze software in gebruik te nemen, te configureren en te beheren, waardoor de kosten voor technisch support lager worden.

Rijke multimedia ervaring en lager gebruik van resources

De HP 4410t Mobile Thin Client levert een geoptimaliseerde gebruikerservaring, terwijl de thin client de productiviteit laat toenemen met behulp van het HP Virtual Client Essentials software portfolio. Deze lijn van multimedia en brokering oplossingen bevat HP Remote Desktop Protocol Enhancements, HP Remote Graphics Software display protocollen en HP Session Allocation Manager network broker.

HP biedt op de mobile thin client een optionele DVD-ROM aan, waardoor gebruikers de mogelijkheid krijgen een trainingsvideo of andere DVD naar keuze te bekijken, net als bij een notebook PC.

Overige kenmerken:

· Gewicht vanaf 1,95 kg met een 14-inch diagonaal breedbeeld LED beeldscherm waarin geen kwik is toegepast

· Toetsenbord van normale grootte en bestand tegen knoeien, met geïntegreerd touch pad

· HP Fast Charge - tot 90% opladen van de batterij in 90 minuten(2)

· HP Smart AC Adapters - minder apparaten, energiegebruik en gewicht onder weg.

De HP 4410t is ontworpen met het oog op het milieu en kan voor meer dan 90 procent gerecycled worden.

Verbeterde desktop thin client features

HP kondigt ook diverse nieuwe features en software-aanpassingen voor zijn op Linux gebaseerde desktop HP t5545 en op Windows CE gebaseerde t5540 thin clients aan. Deze veranderingen zorgen voor vereenvoudiging van de integratie met VMware View en Citrix XenDesktop omgevingen, betere beveiliging, vereenvoudigde installatie en rijkere multimedia ervaringen.

De HP t5545 Thin Client is gebaseerd op het HP ThinPro besturingssysteem en levert een keur aan operationele modes, nuttig voor het automatiseren van de ingebruikname van wereldwijd toe te passen images of profielen. De zogenaamde local mode is handig voor het creëren en onderhouden van een `master profiel' bij grote ingebruiknames, of juist bij individuele gebruikersscenario's met unieke toegangseisen. `Persistent mode' geeft gebruikers automatisch images of profielen, terwijl de settings lokaal bewaard blijven. Dit zorgt voor snellere en betrouwbaardere toegang via de back-end. De `Stateless Security mode' beschermt toegang tot gevoelige back-end data door het op afstand opslaan van alle desktop settings. Settings worden automatisch gevonden bij het opstarten en verwijderd wanneer de lokale apparatuur wordt uitgeschakeld.

Daarnaast is HP RDP Enhancements display protocol software nu beschikbaar voor alle op HP ThinPro-gebaseerde thin clients en dit voorziet gebruikers van een single-logon, full-screen virtuele desktop ervaring. Zij loggen eenvoudigweg in op hun virtuele client sessie en krijgen real-time, van het network afkomstige multimedia content met volledige stereo audio - zoals interactieve training, demo's en live webcasts - in een groot aantal verschillende formats.

De HP t5540 Thin Client is tegenwoordig makkelijk te configureren als een VMware View client of Citrix XenDesktop appliance met HP Easy Update en HP Easy Config utilities. Deze twee nieuwe software startup tools zorgen ervoor dat klanten snel en eenvoudig het nieuwste image of de meest recente configuratie instellingen voor hun thin client kunnen vinden en kiezen. Nieuwe gebruikers zijn zo sneller up & running dan ooit tevoren.

Deze aanvullingen op de HP thin client lineup illustreren HP's uitgebreide virtualisatie portfolio en voortdurende investeringen in remote client virtualisatie oplossingen. HP's client virtualisatie portfolio bevat thin clients, virtual desktop infrastructure (VDI) en blade client hardware, maar ook virtualisatie software technologieën zoals HP Remote Graphics Software.

Prijs en beschikbaarheid^(3)

De HP 4410t Mobile Thin Client is beschikbaar vanaf medio juli voor een adviesprijs vanaf EUR 559 ex BTW.

Meer informatie: www.hp.com/go/clientvirtualization.

Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ is te vinden op www.hp.nl.