Politie Hollands Midden

Leiden - Inbreker aangehouden

Leiden, 29-06-2009 o De politie heeft op maandag 29 juni om 04.15 uur een 32-jarige inbreker uit Leiden op heterdaad aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Laat de Kanterstraat.

De 33-jarige bewoonster hoorde dat er iemand beneden in haar woning liep. De politie kwam ter plaatse en omsingelde het gehele woningblok en ging vervolgens de woning binnen. Daar trof zij in de gang een televisie aan die klaar stond om meegenomen te worden.

Aanhouding met behulp van getuigen De inbreker was gevlucht en door agenten werd gezien hoe de verdachte door verschillende tuinen klom en zij zetten een achtervolging in. Dankzij de inmiddels wakker geworden buren kon worden vastgesteld waar de inbreker zich ophield en kon hij worden aangehouden in de Meij Streefkerkstraat. Op aanwijzingen van de 32-jarige verdachte kon onder meer een tas die hij uit de woning had gestolen worden gevonden.

De deur was met een antenne van een auto in de buurt opengehengeld. Voor de vernieling van de antenne zal aangifte worden gedaan.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconden telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.