Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 29-06-2009

Politie houdt vijf Franse drugstoeristen aan bij verkeerscontrole

BREDA: Bij een algemene verkeerscontrole heeft de politie zondagmiddag vier Fransen en een Francaise aangehouden wegens drugsbezit. Het vijftal had in totaal ruim 2 kilo hennep in hun bezit.

Agenten hielden de controle op de Graaf Engelbertlaan in de richting van de oprit naar de A16. Twee Fransen uit Lille (35 en 36 jaar) werden rond 15.15 uur gearresteerd met circa 90 gram hennep in hun bezit. Zij konden na het betalen van een transactie van ieder 550 euro naar huis. Tegen 16.30 uur hielden agenten een 20-jarige Franse vrouw en twee Fransmannen (21 en 23 jaar) in de kraag gevat. Zij probeerden ongeveer 1250 gram hennep mee naar hun vaderland te nemen. Het drietal mag zich in een later stadium voor de rechter verantwoorden. De politie controleerde ook nog drie Belgische auto's. De zes inzittenden daarvan hadden kleine gebruikershoeveelheden hennep bij zich. Daarvan deden zij afstand. Alle aangetroffen softdrugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Drie aanhoudingen bij uit de hand gelopen ruzie na taxirit

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 00.30 uur op het
Stationsplein een 22-jarige Tilburg en zijn 24-jarige vriendin (ook uit Tilburg) aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van een taxichauffeur. Agenten reageerden op een melding over een incident en gingen ter plaatse. Uit onderzoek bleek dat er een conflict was ontstaan over mogelijk dubbel betalen van de taxirit. De ruzie liep uit de hand en leidde tot een handgemeen. Bovendien zou de Tilburger de taxi hebben vernield. Ook de 25-jarige chauffeur uit Breda werd aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.

Politie arresteert vijf mannen rondom dancefeest in Breda

BREDA: Op en rondom het dancefeest City Dance aan de Rat Verleghstraat heeft de politie zondagmiddag- en avond vijf mensen aangehouden. Een 25-jarige Rotterdammer mishandelde een meisje en een 19-jarige Bredanaar probeerde een fiets te stelen. Ook werden twee mannen uit Breda (19 en 23 jaar) en een 23-jarige inwoner van Noordhoek
aangehouden wegens openbare ordeverstoring.

Bavelnaar verdacht van mishandeling van zijn vrouw

BAVEL: De politie heeft maandagmorgen rond 01.30 uur een 62-jarige inwoner van Bavel aangehouden wegens huiselijk geweld. Agenten reageerden op een melding van de echtgenote van de man dat ze in hun woning was mishandeld door haar man die onder invloed van alcohol was. De Bavelnaar werd meegenomen naar het bureau en daar in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De vrouw moest naar het ziekenhuis vanwege letsel aan haar arm.

Twee aanhoudingen bij burenruzie in Rijsbergen

RIJSBERGEN: Bij een burenruzie heeft de politie zondagmiddag rond 16.00 uur een 40-jarige vrouw uit Rijsbergen aangehouden. Zij wordt verdacht van het steken van haar 26-jarige buurvrouw met een vork. De vrouw is op het bureau in verzekering gesteld. Ook de 28-jarige echtgenoot van het slachtoffer werd aangehouden, vanwege bedreiging van de buren. De rol van de man van de 40-jarige verdachte wordt nog bekeken, hij zou met een bijl hebben gezwaaid. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het incident.

Politie verdenkt man uit Etten-Leur van stalking

ETTEN-LEUR: Een 59-jarige man uit Etten-Leur is maandagmorgen rond 08.30 uur thuis aangehouden op verdenking van stalking. Zijn 46-jarige ex-vriendin heeft begin juni aangifte tegen hem gedaan. Zij verbrak hun relatie in augustus vorig jaar en sindsdien wordt ze naar eigen zeggen door haar ex-vriend gestalkt. Dit gebeurt door sms'jes en e-mails, maar ook als hij haar tegen het lijf loopt in Etten-Leur of langs haar woning rijdt. De vrouw is teneinde raad en wil geen enkele contact meer met haar ex die volgens haar 'geobsedeerd' is. De verdachte is voor onderzoek in verzekering gesteld.

Dronken automobilisten van de weg gehaald

BREDA: Een 61-jarige Bredanaar is zondagmiddag kort voor 17.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een agent in burger reed in zijn auto in privétijd achter hem aan en zag dat de man over de Raamschoorseweg slingerde in zijn auto. De agent hield de Bredanaar staande en belde zijn collega's. Die lieten hem blazen en daaruit kwam een waarde van 965 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen, dat gebeurt bij waarden vanaf 575 ug/l. De Bredanaar is al vaker met politie en justitie in aanraking gekomen vanwege dronken rijden.

De politie heeft maandagmorgen rond 00.30 uur een 24-jarige Tilburgse automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle op de Meerten Verhoffstraat blies de man 560 ug/l. De Tilburger had nog geluk, want bij waarden vanaf 575 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De man kreeg een proces-verbaal en een
rijverbod van zes uur.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 29-06-2009 11:42 | © Regio Midden en West Brabant |