Politie Hollands Midden

Datum: 24 juni 2009

Op vakantie? Doe alsof je thuis bent en laat het de politie weten! Politie Hollands Midden biedt vakantieservice aan

Hollands Midden - Wel eens 's avonds, in de vakantieperiode, een rondje door uw wijk gelopen? Kunt ú zien wanneer bewoners op vakantie zijn? Inbrekers zijn daarin getraind en zullen eerder inbreken in een huis waarvan zij denken dat de bewoners op vakantie zijn. De politie vraagt vakantiegangers voorzorgsmaatregelen te treffen om inbraak te voorkomen. Ook biedt Politie Hollands Midden een vakantieservice aan door een extra oogje in het zeil te houden. Het enige om dit aan ons te vragen is het invullen van een vakantiekaart.

De vakantieperiode is weer aangebroken maar voor inbrekers niet. Juist in deze tijd zien zij kans om in de zomermaanden letterlijk een extra vakantiecentje op te halen. Vaak worden zij daarbij in de gelegenheid gesteld door mensen die slecht met hun bezit omgaan. Hoe beter het huis beveiligd is, of de controle er op is, hoe groter de kans is dat de inbreker een deur verder gaat. Er zijn veel tips om een woninginbraak te voorkomen en Politie Hollands Midden kan een extra oogje in het zeil houden tijdens de vakantie. Maar het begint bij het zelf nemen van maatregelen.

Beveiligen woning Een belangrijke hierin is het aanbrengen van inbrengen van inbraakwerend hang- en sluitwerk volgens het kwaliteitskeurmerk Veilig Wonen. Hierdoor neemt de kans op een geslaagde inbraak met meer dan 90% af. Meer hierover is te lezen op: www.politiekeurmerk.nl.

Nog een aantal tips zijn: - Zorg er voor dat de buren weten dat u weg bent. - Sluit deuren en ramen altijd goed en vergeet vooral niet het w.c. raampje of de deuren van de garage. - Laat niet zien dat je weg bent. Laat de planten dus op hun plek staan, plak geen afwezigheidsbriefjes op ramen en deuren, sluit geen gordijnen, laat de tuin onderhouden, breng een lichttijdschakelaar aan en laat post weghalen of breng een 'nee / nee' sticker aan. - Laat geen ladders en containers staan waarop de inbreker kan klimmen - Registreer dure bezittingen en bewaar ze zo nodig in een kluis - Zet niet op uw telefonisch antwoordapparaat, hyves of twitter dat u op vakantie bent

Vakantieservice Verder biedt Politie Hollands Midden inwoners van de regio een vakantieservice aan. Vakantiegangers kunnen bij de politie opgeven wanneer ze op vakantie zijn. We zijn dan op de hoogte van uw afwezigheid/vakantie doen er alles aan om een extra oogje in het zeil te houden op je leegstaande woning. De vakantieservice houdt echter géén garantie in voor controle!

Er zijn een aantal mogelijkheden om de politie op de hoogte te stellen van uw afwezigheid. Het kan via internet, door het invullen van een afwezigheidskaart bij de balie van een politiebureau in de regio Hollands Midden of telefonisch. U kunt dan bellen met 0900-8844. Een medewerker geeft uw melding vervolgens door aan de politie in uw woonplaats. Meer hierover is te lezen op www.politie.nl/hollands-midden en kies dan uit de specials 'Met vakantie?".
---



Politie Hollands Midden