Politie Haaglanden

Persberichten 29 juni

Haaglanden, 29-06-2009

Parkpop druk bezocht

Den Haag Mede door het mooie weer kwamen 275.000 toeschouwers af op Parkpop, 25.000 meer dan vorig jaar. De sfeer was prima. De politie zette sms alert in voor 12 zoektgeraakte kinderen die allemaal weer met hun ouders herenigd konden worden. Aan het einde van de avond toen het festival teneinde liep hield de politie in totaal achttien mensen aan die zich zeer vervelend gedroegen. De achttien, in de leeftijd van 18 tot 36 jaar, werden aangehouden voor overtreding van de APV, openlijk geweld, vernieling en brandstichting. Acht zijn er inmiddels weer naar huis, tien mensen zitten nog vast voor verhoor.

Betrapt bij openbreken auto

Den Haag - Politieagenten troffen maandagnacht omstreeks 02.05 uur twee jongens aan op de Vreeswijkstraat die zich nogal verdacht ophielden bij geparkeerde autos. De twee, die zich niet konden legitimeren en ook hun naam niet wilden opgeven, probeerden tijdens het gesprek met de agenten, gereedschap dat zij bij zich hadden weg te gooien. Vlakbij werd een opengebroken auto aangetroffen. De agenten hielden de twee aan, hun identiteit is nog niet bekend.

Op heterdaad betrapt

Den Haag - Twee mannen (27 en 39 jaar) uit Den Haag probeerden maandagochtend 29 juni om 02.55 uur een aantal voertuigen in de Natalstraat open te breken. Een buurtbewoner belde de politie, die de mannen op heterdaad betrapte. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Tijdens hun insluitingsfouillering kwam divers inbrekersgereedschap tevoorschijn. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.

Hoge boete voor rijden onder invloed

Den Haag - Een 53-jarige man uit Den Haag bestuurde zondagavond 28 juni zijn auto met ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Op de Grote Marktstraat hielden politieagenten de automobilist aan. Omdat hij niet meer in staat was te blazen, namen zij hem mee naar het politiebureau. Daar wees een bloedtest 930 ugl uit. Met een rijverbod en een boete van 1675,- op zak, kon de man weer naar huis. Pas na betaling van de boete krijgt hij zijn auto en rijbewijs terug.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Motorrijder gewond na ongeval

Den Haag - Een 39-jarige politieagent raakte zondag 28 juni om 13.58 uur gewond, toen hij met zijn dienstmotor op de Vondelstraat een plotseling linksaf slaande auto probeerde te ontwijken. De GGD vervoerde hem met een gebroken hand naar het ziekenhuis. Politie Rotterdam-Rijnmond onderzoekt de aanrijding tussen de motorrijder van het korps Haaglanden en de 41-jarige automobilist uit Den Haag.

Bruinvis aangespoeld

Den Haag/Scheveningen Een bruinvis van anderhalve meter lang spoelde zondag 28 juni omstreeks 12.00 uur aan op het Scheveningse strand. Het dier, dat niet meer leefde en ontzettend stonk, trok veel bekijks van de strandgasten. De dierenambulance haalde de bruinvis op verzoek van de politie weg.

Eigenaar ziet gestolen auto rijden

Den Haag - De eigenaar van een gestolen auto zag zaterdag 28 juni tot zijn grote verbazing om 11.50 uur zijn auto rijden op de Mient. De 34-jarige man uit Den Haag belde direct de politie, die in de Boksdoornstraat de gestolen auto met daarin een man kon achterhalen. De bestuurder reed door in de richting van de Vallkenboskade waar hij twee geparkeerde autos ramde. De man stapte uit en liep vervolgens weg. De agenten konden de 19-jarige bestuurder uit Den Haag aanhouden. Hij bekende te rijden zonder rijbewijs en dat hij wist dat de auto gestolen was. De Hagenaar zit nog vast.

Man vast voor vernieling

Den Haag Een 36-jarige man uit Den Haag verzette zich behoorlijk toen hij zondagochtend om 08.51 uur mee moest naar het politiebureau omdat hij twee autoruiten vernield had. In de Van Alphenlaan troffen agenten na een melding van vernieling de Hagenaar aan. De man bekende onmiddellijk . De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het bureau. De Hagenaar verzette zich hevig. Na verhoor kon de man met een dagvaarding naar huis.

Auto gestript

Loosduinen Een 71-jarige man keek raar op toen hij zondag 28 juni om 09.00 uur in zijn auto wilde stappen, die hij had geparkeerd aan de Loius Davidsstraat. De stoelen, de achterbank en de autogordels waren uit de auto gehaald en de linker voorruit was vernield. Naar later bleek was ook het onderhoudsboekje en de handleiding van de auto verdwenen. De man deed aangifte.

Afleidingsmanoeuvre?

Loosduinen Een 28-jarige vrouw miste haar laptop nadat zij zaterdag 27 juni om 19.00 uur een groepje van vijf jongens in Villa Ockenburg aan de Monsterseweg had rondgeleid. De jongens belden aan met het verzoek binnen te mogen kijken en zij gaf hen een korte rondleiding. Nadat de jongens waren vertrokken ging zij terug naar haar kamer en zag dat het raam van haar balkondeur was ingeslagen en de deuren wijd open stonden. Vervolgens zag zij dat haar laptop en adapter waren verdwenen. Aan de buitenzijde van het pand is een brandtrap. Vermoedelijk is daarvan bij de inbraak gebruik gemaakt. De vrouw heeft aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

2 x door rood met hoge snelheid

Den Haag Een 25-jarige Engelsman vestigde de aandacht van de politie op zich toen hij op zondag 28 juni om 20.11 uur met zeer hoge snelheid door het rode verkeerslicht reed op de kruising van de Goeverneurlaan met het Lorentzplein. Vervolgens negeerde de man ook het rode verkeerslicht op het Lorentzplein en reed met een snelheid van 90 km per uur over de Van Musschenbroekstraat. De man kreeg een stopteken en is vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar betaalde de man direct de opgelegde boetes.

Met fiets over de kop

Den Haag Een 60-jarige man ging op de Ypenburgse Boslaan met zijn fiets over de kop toen hij zondag 28 juni om 16.55 uur vermoedelijk te hard de voorremmen van zijn fiets had ingeknepen. Daardoor kwam de fiets abrupt tot stilstand. De man had schaafwonden en is voor controle op eventuele andere verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis.

Jongeren zorgen voor rumoer

Leidschendam-Voorburg De politie haalde zondag 28 juni om 23.30 uur op verzoek van buurtbewoners twee jongeren (15-16) uit een bouwkraan op de Prins Frederiklaan. Het duo was in de kraan geklommen en zorgde daarbij voor veel rumoer. Zij kregen beiden een proces-verbaal, waarna de rust weer terug keerde.

Ramkraak in kledingwinkel

Wassenaar De politie stelt een onderzoek in naar een ramkraak in een kledingwinkel in de Langstraat. Maandagochtend 29 juni om 05.45 uur ramden onbekenden met een vermoedelijk gestolen auto de pui van de winkel en namen daaruit een hoeveelheid kleding mee. Politieagenten die vrij snel ter plaatse waren, troffen op het trottoir voor de winkel nog enkele kledingstukken die de inbrekers in hun vlucht kennelijk waren verloren. Van de daders en de auto ontbreekt ieder spoor. Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Waterkracht in het Westland en Midden-Delfland

Westland Politie Haaglanden hield zondag 28 juni tussen 10.00 en 19.00 uur de tweede in een reeks controles op het water in de gemeenten Westland en MiddenDelfland onder de naam Waterkracht. Hieraan werkten mensen mee van Groenservice Zuid-Holland, Gemeente Midden-Delfland, de Zeehavendienst van Rotterdam Rijnmond, de Vereniging Natuurmonumenten, het Hoogheemraadschap van Delfland en het politiebureau Westland. Meerdere boten surveilleerden in het gebied. Tevens werd er weer een helikopter van het KLPD ingezet, met een waarnemer van het Regionaal Milieuteam Haaglanden. Ze controleerden onder meer op nautische bescheiden (zoals het bezit van een vaarbewijs voor snelle motorboten en het registratiebewijs), het gebruik van de dodemansknop bij snelle motorboten, het vaargedrag, de vaarsnelheid, Delflandvergunningen en alcoholgebruik. In twee gevallen bleek dat de schipper verkeerde (goedkopere) brandstof gebruikte voor zijn boot. In de Gemeente Midden-Delfland geldt sinds 5 juli een alcoholverbod op of aan het water. Er werden diverse blaastesten afgenomen, waarbij alle schippers onder de grenswaarde van 350ugl/0,8 promille bleven. Er zijn 100 boten gecontroleerd. In totaal schreven de controleurs veertig processen-verbaal uit. Deze waren o.a. voor het varen zonder vaarbewijs, varen op een snelle motorboot terwijl de schipper geen 18 jaar was, geen registratie als snelle motorboot, het varen zonder Delflandvergunning of Delflandsticker, geen legitimatiebewijs kunnen tonen en te snel varen en het springen van bruggen in druk vaarwater. Eén schipper (15 jaar) die opvallend hard voer en bij het zien van de politieboot ervandoor ging, werd door de helikopter gesignaleerd. De politie maakte tegen de jeugdige schipper proces-verbaal op en nam zijn boot in beslag. Soortgelijke acties worden deze zomer nog een paar keer herhaald.

Politie onderzoekt inbraak tankstation

Westland/s-Gravenzande De recherche van politie Westland onderzoekt een inbraak in een tankstation aan de Koning Julianaweg. Maandagochtend 29 juni om 01.15 uur kreeg de politie melding dat in het pand een inbraakalarm afging. Ter plaatse bleek dat onbekenden de glazen toegangsdeur van de winkel hadden verbroken en vervolgens een hoeveelheid sigaretten meenamen. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Westand via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M op nummer 0800-7000.

Verdachte mishandeling aangehouden

Westland/Naaldwijk De politie hield zondagavond 28 juni om 21.45 uur een 25-jarige inwoner uit s-Gravenzande aan op verdenking van zware mishandeling. De 25-jarige passeerde met zijn auto het terras van een café aan de Dijkweg, toen er vanaf het terras een aansteker tegen zijn auto werd gegooid. De man stopte direct, stapte uit en zocht vervolgens de confrontatie met een van de terrasbezoekers. Daarbij duwde hij een 20-jarige man omver. Nadat de man weer opstond, gaf de 25-jarige hem een trap in de nek waardoor de man in elkaar zakte. Inmiddels gewaarschuwde politieagenten wisten de 25-jarige aan te houden. De GGD vervoerde het slachtoffer met nekletsel naar het ziekenhuis.

Jongens vernielen schuurtjes, politie zoekt getuigen

Delft Buurtbewoners belden zondag 28 juni om 22.20 uur de politie toen ze twee jongens zagen springen en lopen op en over schuurtjes en autos aan de Havannastraat. De jongens klommen op het dak van een schuurtje, om vervolgens via een auto weer op het volgende schuurtje te klimmen. Hierbij raakten vijf autos beschadigd. De politie is op zoek naar hen. De jongens waren tussen de 16 en 18 jaar oud. Eén van hen droeg een rode trui met capuchon en de andere jongen, van ongeveer 1.90 meter lang, droeg een donker shirt met lange mouwen en een bermuda. (Her)kent u deze jongens? Belt u dan met de politie in Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan naar M. op nummer 0800-7000.

Kluis gevonden

Zoetermeer Een 21-jarige Zoetermeerder belde zondag 28 juni om 20.30 uur de politie omdat hij twee jongens een kluis in het water aan de Van Stolberglaan zag gooien. De agenten waarschuwden de brandweer, die de kluis uit het water opdook. De kluis bleek opengebroken en leeggehaald. Hij bevatte enkele lege sieradendoosjes en twee pasfotos. De Zoetermeerder gaf het signalement door van de jongens en de politie onderzoekt de zaak. De kluis staat momenteel bij politiebureau Zoetermeer te drogen.

Jongens geschopt en geïntimideerd

Zoetermeer Een 17-jarige Zoetermeerder mishandelde zondag 28 juni om 21.00 uur een 19-jarige plaatsgenoot bij het speeltuintje aan het Skidmorelijn. Waarschijnlijk probeerde hij het slachtoffer en zijn vriend hun telefoon en portemonnee afhandig te maken, maar was de politie op tijd aanwezig om dat te voorkomen. De 17-jarige jongen werd aangehouden en kreeg op het politiebureau een proces-verbaal. De politie onderzoekt de zaak nog verder.