Provincie Noord-Holland

Mooier Landschap!

29-6-2009

Een mooier landschap, maak het mee. Dat is het motto van de publiekscampagne over landschap die op 23 juni jl. van start is gegaan. Meer weten? Bezoek de website www.mooierlandschap.nl.

Bijna 16,5 miljoen mensen wonen, werken en recreëren in Nederland op een oppervlakte van 41.528 km2. De laatste decennia staat het landschap steeds meer onder druk. Dat betekent dat we de ruimte goed moeten verdelen om alle functies die het landschap heeft goed te kunnen vervullen. En het betekent ook dat we zorgvuldig om moeten gaan met nieuwe ontwikkelingen in het landschap. Landschappen die mooi zijn, willen we mooi houden. Dat is niet alleen een opgave voor de overheid, maar voor iedereen.
De campagne Een mooier landschap, maak het mee nodigt iedereen uit een steentje bij te dragen. Allereerst door vooral van het landschap te gaan genieten. Maar ook door meedoen, meedenken en meebetalen, zowel door de initiatiefnemers van de campagne, als door burgers en bedrijven. Het resultaat is een mooi en gevarieerd landschap, waarin mensen hun activiteiten kunnen ontplooien. En waarvan ze kunnen blijven genieten. Met posters op stations en advertenties in dagbladen worden mensen geattendeerd op de website www.mooierlandschap.nl.

De campagne Een mooier landschap, maak het mee is een initiatief van de ministeries van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit (LNV) en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), de twaalf provincies en bijna veertig natuur- en milieuorganisaties en bedrijven. De natuur- en milieuorganisaties en bedrijven ondertekenden sinds 2005 allemaal het Landschapsmanifest.

Nieuwsredactie