Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 29-06-2009

Man vlucht

UTRECHT Zondagmorgen zag een man, na een achtervolging, kans uit handen van de politie te blijven. De identiteit van de verdachte is bekend.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder op de Amsterdamsestraatweg door het rode verkeerslicht rijden. De bestuurder werd op de Thomas A Kempisweg aan de kant gezet. De 32-jarige bestuurder uit Utrecht bleek een bekende van de politie. De man stond nog gesignaleerd voor een boete en zijn rijbewijs was sinds 2006 niet meer geldig. Toen de agenten aangaven dat hij was aangehouden ging hij ervandoor.

De achtervolging werd ingezet. Met meerdere politie-eenheden werd de Utrechter gevolgd. Uiteindelijk stapte de verdachte op de Spaaklaan uit zijn auto en rende weg. De politie heeft in de omgeving met een politiehond gezocht naar de verdachte maar niet meer aangetroffen. De identiteit van de man is bekend. Hij zal op het bureau ontboden worden.

Straatroof

UTRECHT Op de Wijde Begijnestraat vond zondagmorgen een straatroof plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 65-jarige vrouw uit Italië liep omstreeks 07.45 uur met haar tassen in de omgeving van de Voorstraat. De vrouw was op weg naar het station om terug te keren naar Italië. Op de Wijde Begijnestraat werd zij aangesproken door en negroïde man. De man greep de tas van de vrouw en trok hard aan de hengsels. Hierdoor viel het slachtoffer op de grond.

Uiteindelijk brak het hengsel van haar tas en rende de verdachte weg in de richting van de Voorstraat. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 28 op maandag 29 juni heeft de politie een man aangehouden omdat hij in een woning had ingebroken.

Rond 04.40 uur kreeg de politie een 1-1-2 melding dat een aantal mannen buitengewoon veel interesse hadden in woningen aan Ina Boudier-Bakkerlaan. Het drietal klom volgens getuigen op balkons en probeerde ramen open te breken. Op weg naar de locatie zagen agenten drie jongens wegrennen in de richting van de Notenbomenlaan. Na een korte achtervolging werd één van de mannen, 19 jaar uit Utrecht, aangehouden. De twee medeverdachten zagen kans uit handen te blijven van de politie.

Steekincident

UTRECHT Op de Maniladreef vond zondagmiddag een steekincident plaats waarbij een jongen gewond raakte.

Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie een melding dat er bij een vechtpartij door één van de verdachten gestoken was. Ter plaatse troffen agenten een 14-jarige jongen uit Utrecht aan. Hij was door een 13-jarige plaatsgenoot in zijn achterhoofd gestoken. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het UMC in Utrecht overgebracht. De 13-jarige verdachte werd uiteindelijk op de Rhonedreef aangehouden.