Gemeente Noordenveld

succesvol tijdens wedstrijden

Brandweer Peize zeer succesvol tijdens wedstrijden

Gepubliceerd op: 29 juni 2009

De deelnemers van de Brandweer Peize zijn zaterdag zeer tevreden huiswaarts gekeerd nadat ze een tweede en derde prijs hadden gewonnen tijdens gewestelijke wedstrijden. In september mogen ze meedoen aan de nationale kampioenschappen.
In Woudenberg bestreden ze een brand en redden ze vier slachtoffers uit een zwembad van een gehandicapteninstelling. Dat leverde een derde prijs op in de categorie TS-HD wedstrijden.
In het Brabantse Drunen redde een (deels) andere ploeg brandweermensen uit Peize een arrestant en twee politiemensen uit een politiebureau dat werd belaagd door hooligans. Daarvoor moest een lastig obstakel uit de weg geruimd worden, een met een ketting geblokkeerde poort. Daarmee sleepte Peize een tweede prijs in de wacht in de categorie 112-wedstrijd.

Zware omstandigheden

Postchef Harry Tappel is trots op zijn brandweerploegen. "Aan deze wedstrijden doen ongeveer 300 ploegen mee, eerst op provinciaal niveau, daarna gewestelijk en tot slot de grote finale op landelijk niveau. Het is tamelijk uniek dat een klein corps als Peize doordringt tot de landelijke finale, en dan ook nog in twee verschillende categorieën. Het is Peize tot dusverre nog maar een keer gelukt om mee te doen aan een landelijke finale. Ze hebben het afgelopen zaterdag zwaar gehad, vooral in Woudenberg. In volle bepakking een zwembad in waar het 35 graden is, ga er maar aan staan. Het is beslist geen pretje om bij warm en broeierig weer in brandweeroutfit rond te lopen. Onze nieuwe brandweerauto is prima bevallen, daar zijn we erg blij mee." De nieuwe brandweerauto wordt aanstaande vrijdag 3 juli officieel overgedragen aan de brandweer van Peize.

Nationale kampioenschappen

Beide ploegen uit Peize doen in september mee aan de landelijke finalewedstrijden. Op 12 september strijden ze in het Gelderse Zetten om de landstitel in de categorie TS-HD en op 19 september doen ze in de categorie 112 mee aan het kampioenschap in Nieuw-Beijerland.