Gemeente Noordenveld

voor Peize

Nieuwe brandweerauto voor Peize

Gepubliceerd op: 29 juni 2009

De brandweer van Peize ontvangt op vrijdag 3 juli 2009 een nieuwe brandweerauto. Tegen 17.00 uur neemt burgemeester Hans van der Laan de sleutels van de wagen in ontvangst bij de brandweerkazerne aan De Aanleg in Peize. Hij krijgt de sleutels van de heer A. Wieling van de firma HDS, die de opbouw van de auto heeft gemaakt. De burgemeester geeft de sleutels vervolgens door aan brandweercommandant Jan de Vries van het brandweerkorps Noordenveld, die op zijn beurt de sleutels overhandigt aan Harry Tappel, postchef van de brandweer Peize.

Europese aanbesteding

Na een Europese aanbesteding is deze nieuwe tankautospuit gebouwd door MAN, die de opbouw uitbesteedde aan HDS uit Hoogeveen. Het is een moderne stille wagen met een milieuvriendelijke motor, automatische transmissie en een tank voor 2000 liter water. De nieuwe brandweerauto heeft EUR 260.000,00 gekost en vervangt de tankautospuit uit 1992. Tijdens de brandweerwedstrijden afgelopen weekend is deze auto ingezet en de brandweermensen van Peize waren zeer tevreden over zijn prestaties.

Oude brandweerauto krijgt tweede leven in Veenhuizen

De oude wagen gaat naar de brandweerpost van Veenhuizen als tweede voertuig, omdat voor de penitentiaire inrichtingen van Veenhuizen extra pompcapaciteit nodig is.