Gemeente Aalten



+ Wonen

2e prijs versnellingstafel voor Aalten

In de Regio Achterhoek zijn de acht gemeenten samen met de woningcorporaties in het kader van de kredietcrisis een actie begonnen om concrete investeringen/bouwprojecten naar voren te halen. Hierdoor wordt de werkgelegenheid in deze moeilijke tijden een extra impuls gegeven. We noemen dit versnellingstafels.
Iedere gemeente heeft een A-wijk benoemd waarin deze extra impuls plaatsvindt. Voor Aalten is de keuze gevallen op het gebied Geurdenstraat en omgeving in de kern Aalten. Daar was `De Woonplaats' al geruime tijd bezig met planontwikkeling voor een senioren- annex zorgcomplex. Door de kredietcrisis is de bouw dit jaar van start gegaan mede omdat er scherper kon worden aanbesteed. Een lokale aannemer kan daar nu twee jaar aan het werk. In samenhang met dit nieuwbouwcomplex wordt er ook een gebiedsvisie gemaakt voor het naastgelegen gebied Hoekstraat/Landstraat. Het parkeerterrein De Hoven en de begraafplaats aan de Varsseveldsestraatweg krijgen een opknapbeurt.

Groene Schop
Vanuit de regio is als stimulans een `wedstrijdelement' ingebouwd. De acht deelnemende gemeenten mochten hun project presenteren waarbij `een groene schop' als eerste prijs in het verschiet werd gesteld. Wethouder ten Voorde presenteerde het Aaltense project op donderdagochtend 25 juni. De deskundige jury maakte daarna bekend dat de gemeente Oude IJsselstreek de prijswinnaar was van de `groene schop'. Aalten heeft een fraaie 2e prijs behaald omdat we al concreet aan het werk zijn en het plan een forse bijdrage aan de lokale werkgelegenheid biedt en het project ook zes opleidingsplaatsen voor leerlingbouwvakkers bevat.