Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 29-06-2009

Politie houdt twee Roemenen aan wegens skimming

PUTTE: De politie heeft zondagmiddag rond 16.00 uur twee mannen uit Roemenië (21 en 23 jaar) aangehouden wegens skimming. Een oplettende inwoner van Putte wilde geld opnemen bij een pinautomaat aan de Antwerpsestraat en trok tot zijn eigen verbazing daarbij een opzetstuk van de automaat. Hij werd kort daarna aangesproken door een onbekende man die hem 50 euro bood voor het opzetstuk. De Puttenaar reageerde afwijzend en schakelde de politie in. Met het signalement van de man gingen diverse politie-eenheden, die aanwezig waren voor toezicht bij de Grensfeesten, op zoek in het dorp. Ook Belgische collega's hielpen een handje mee. Onder Puttense ondernemers werd een SMS-Alert
verspreid. Beide verdachten werden na een zoektocht op de Grensstraat in de kraag gevat. Zij zijn ingesloten op het politiebureau. De auto van de mannen is voor onderzoek in beslag genomen.

Stomdronken automobilist van de weg gehaald

ROOSENDAAL: Een 35-jarige stomdronken automobilist uit Roosendaal is zondagavond rond 22.30 uur aangehouden op de Valkenburgstraat. Een oplettende getuigde had gezien dat de man kort tevoren op een
parkeerplaats aan de Sophiastraat een parkeermeter uit de grond reed en vervolgens slingerend wegreed. De politie ging vervolgens op zoek naar hem. Agenten lieten de man blazen en daaruit (1095 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan) dat de Roosendaler veel te veel had gedronken. Het rijbewijs van de bestuurder werd in beslag genomen, dat gebeurt bij waarden van meer dan 570 ug/l. Ook de bedrijfsauto waarin de Roosendaler reed, is in beslag genomen.

Belg rijdt rond met ploertendoder

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmorgen rond 10.30 uur een
29-jarige inwoner van Schaerbeek (België) op de Van Beethovenlaan aangehouden wegens verboden wapenbezit. Een surveillerende motoragent wilde de automobilist controleren vanwege een kapot achterlicht. Ook droeg hij zijn gordel niet. Toen de man zijn rijbewijs wilde pakken, zag de agent een ploertendoder liggen. Op het bureau betaalde de Belg een transactie van 150 euro en nog eens 90 euro voor het niet dragen van de gordel.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 29-06-2009 13:36 | © Regio Midden en West Brabant |