Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 29-06-2009

Oosterhoutse (27) aangehouden voor oplichting

TILBURG: De recherche van het politieteam Leijdal heeft vanmorgen met toestemming van de officier van justitie in Tilburg een 27-jarige Oosterhoutse aangehouden ter zake ruim 20 gevallen van oplichting. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie kreeg in de afgelopen maanden ruim 20 aangiften binnen van oplichting waarvan een 27-jarige Oosterhoutse als verdachte kon worden opgemerkt. In een aantal gevallen reageerde de verdachte op
advertenties op de website Marktplaats waarbij auto's te koop werden aangeboden. Ze kocht de auto's waarbij ze deed voorkomen alsof ze door middel van elektronisch bankieren betaalde. De eigenaren van de auto's gaven haar daarop niet alleen de auto maar ook de papieren mee. De auto werd vervolgens doorverkocht. Op deze wijze werd bijvoorbeeld in mei 2009 een 33-jarige Hilvarenbeker opgelicht. Hij dacht dat hij de auto verkocht had voor ruim 26.000 euro. Hij kreeg van de koopster een kopie van de 'gefingeerde' betalingsopdracht en gaf haar daarom de auto en kentekenbewijs mee. Later bleek dat er niets was overgemaakt.

Verder gaat het om onder meer aangiften van hotels waar de verdachte verbleven zou hebben en een oppasbureau waar zij gebruik van gemaakt zou hebben zonder te betalen. Ook heeft een curator aangifte gedaan van faillissementsfraude door de 27-jarige verdachte. De verdachte is in verzekering gesteld en zal donderdag worden voorgeleid voor de rechter-commissaris. De officier acht de kans op herhaling groot. Tegen de verdachte ligt nog een dossier met oplichtingszaken die eerder pro forma zijn behandeld, maar nog niet zijn afgedaan. Ook loopt de vrouw in een proeftijd. De politie onderzoekt of er nog meer personen bij de oplichtingszaken betrokken zijn.

Man loopt met mes in Tilburgs uitgaanscentrum

De politie heeft vannacht, de nacht van zondag op maandag, omstreeks 02.10 uur op de Heuvel een 33-jarige Tilburger aangehouden ter zake de Wet Wapens en Munitie. De verdachte liep daar rond met een slagersmes in zijn handen. De agenten die de arrestatie verrichten, sommeerden de verdachte het mes te laten vallen. Pas nadat hij de politiehond zag, gaf hij daar gevolg aan. Verdachte verklaarde aan het bureau dat hij het allemaal niet meer zo zag zitten. Hij had geen specifieke
bedoelingen gehad met mes en dat hij niemand wilde bedreigen. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Drie arrestaties na afloop van stadionconcert

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag op de Goirleseweg drie aanhoudingen verricht ter zake openlijke geweldpleging. Het gaat om drie jongens uit Goirle van 17,17 en 19 jaar die betrokken waren bij het mishandelen van een jongeman en diens vriendin uit Den Bosch. De twee slachtoffers moesten in het ziekenhuis behandeld worden aan respectievelijk hoofdletsel en letsel in het gezicht.

Na afloop van het concert in het stadion ontstond bij het verlaten van het stadion een opstootje waarbij de drie mannen uit Goirle en een stelletje uit Den Bosch betrokken waren. De twee slachtoffers werden door de drie mannen op het gezicht en hoofd geslagen. Het mannelijke slachtoffer heeft mogelijk een hersenschudding opgelopen. Zijn vriendin had verwondingen in het gezicht. de beveiliging kwam ter plaatse en waarschuwde de politie. De drie mannen zijn als verdachte gehoord. Van de slachtoffers moeten nog aangiften worden opgenomen. Verder is het stadionconcert volgens dienstdoende agenten goed verlopen.

Snelheidsovertreder moet rijbewijs inleveren

TILBURG: Een 30-jarige man uit Goirle is vannacht in Tilburg betrapt op een forse snelheidsovertreding. De automobilist reed over de Ringbaan West met een snelheid van gecorrigeerd 110 km / uur, terwijl ter plaatse 50 km / uur is toegestaan. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Politie onderzoekt brandstichting in appartement

TILBURG: Zondagavond heeft omstreeks 19.15 uur brand gewoed in een appartement aan de Predikherenlaan. De brand, die gemeld werd door een buurtbewoner is ontstaan in de keuken. De brandweer heeft de brand geblust. De geiser was zwart geblakerd en ook een kastje was
uitgebrand. Brandweerlieden hebben in de keuken sporen aangetroffen van brandstichting.. Daarom is de technische recherche gewaarschuwd die vandaag een sporenonderzoek instelt. De bewoonster van het pand zou elders verblijven in verband met een renovatie.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 29-06-2009 13:36 | © Regio Midden en West Brabant |