Gemeente Heumen

Besluiten van de raadsvergadering van 25 juni 2009

De behandeling van het woningbouwprogramma voor de periode 2010 2020 zal plaatsvinden op 24 september. Het agendapunt was afgevoerd van de agenda van de vergadering van 25 juni. Daarin werden de volgende besluiten genomen:


- Twee nieuwe plaatsvervangende commissieleden (Mevr. Van Beuningen van het CDA en J. Smit van Samen Verder) legden de eed af.
- Insprekende burgers waren de heren Van Balen (dorpsplan Overasselt; zie afzonderlijk bericht in deze editie van De Verbinding) en Barends (mobiliteit in de regio). De heer Van Benthum vroeg aandacht voor onder andere de verbrokkeldheid van het openbaar vervoer. In een reactie meldde wethouder Van Veluw dat de gemeente door de Stadsregio is uitgenodigd om plannen voor een Maassprinter (snelbus van Heumen naar de Universiteit) uit te werken. Tenslotte vroegen de jongeren Mike en Robin onder meer om een schuilgelegenheid bij jongerenontmoetingsplaatsen.

- Drie raadsleden spraken in. De eerste was de heer Schuurman over de onrust rond het Lierdal (zie afzonderlijk artikel). De heer Van Wijk deelde mee dat vier fracties uit de gemeenteraad een brief sturen aan minister Eurlings over de aanpak van overlast van geluid en fijnstof van de A73. De enige niet-ondertekenaar, de fractie PvdA/GroenLinks, besloot alsnog mee te doen, maar uitte wel twijfel of dit middel tot een oplossing zal leiden.
Tenslotte vroeg de heer Joosten om de oevers van de kleiafgraving in de Coehoorn in Nederasselt af te werken met een steilwand waarin de oeverzwaluw kan nestelen. Dit idee zal door wethouder Van Veluw in het overleg met de ontgronder worden besproken.

- De besluitenlijst en de notulen van 28 mei zijn zonder wijzigingen vastgesteld.

perspectief

- De raad stelt de Perspectiefnota 2010 2013 vast met aanvaarding van een amendement van PvdA/GroenLinks en VVD (zie afzonderlijk artikel). Het college zegt toe burgers meer te zullen informeren over de verbetering van de dienstverlening. In september zal in de raadscommissie Welzijn worden gesproken over lopende subsidieaanvragen van sportverenigingen, waaronder die van DIOSA uit Balgoy.
- De notitie herijking regeling voor de minima is vastgesteld.
- De raad stemt in met de voorstellen uit de discussienota Ruimte voor jongeren met de stemmen van PvdA/GroenLinks en DGH vóór (ze vragen wel om een sobere uitvoering) en van CDA, VVD en Samen Verder tegen.
- Een motie van DGH, VVD, CDA en Samen Verder over verruiming van mogelijkheden in het bestemmingsplan Buitengebied is aanvaard met alleen de stemmen van PvdA/GroenLinks tegen.

- De ingekomen stukken zijn voor kennisgeving of als besluit aangenomen.

- De vierde wijziging van de programmabegroting 2009 is vastgesteld.

HIeronder kunt u de besluitenlijst downloaden:

Conceptbesluitenlijst raadsvergadering 25 juni 2009 download