Gemeente Wassenaar

Ondertekening werkafspraken Wassenaarse Reddingsbrigade en gemeente Wassenaar

De Wassenaarse Reddingsbrigade draagt sinds vele jaren zorg voor het bewaken van de veiligheid van de badgasten aan het Wassenaarse strand. Daarnaast is de WRB ''first responder'' bij onwel wordingen en andere incidenten op of nabij de Wassenaarseslag.

Hiermee vervullen de leden van de WRB, allen op basis van vrijwilligheid, een belangrijke maatschappelijke functie. Om die taak goed te kunnen vervullen dient de vereniging te beschikken over voldoende, goed opgeleide en geoefende vrijwilligers alsmede over de noodzakelijke hulpmiddelen.

Het zorg dragen voor een adequaat veiligheidsniveau is een overheidstaak waaraan de WRB invulling geeft. Dat neemt niet weg dat de gemeente bijdraagt aan het creëren van randvoorwaarden waarbinnen de WRB haar taak kan uitvoeren.

In overleg met het bestuur van de WRB is geconstateerd, dat het wenselijk is wederzijds helderheid te hebben over hetgeen de gemeente en de WRB doen ten behoeve van adequaat toezicht aan het Wassenaarse strand. Daartoe zijn bijgevoegde werkafspraken opgesteld, die door burgemeester Hoekema en de voorzitter van de WRB, André Marsé, die afgelopen zaterdag 27 juni zijn ondertekend in de unit van WRB aan de Wassenaarseslag.

Ondertekening werkafspraken Wassenaarse Reddingsbrigade en gemeente Wassenaar Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl