FUNDIX gaat van ING Investment Management over naar Validas

29/06/2009 14:22

Validas N.V.

FUNDIX gaat van ING Investment Management over naar Validas

Validas heeft op 29 juni 2009 overeenstemming bereikt met ING over de verkoop en overdracht van FUNDIX aan Validas. Deze overdracht zal omstreeks oktober 2009 worden geëffectueerd.

Deze overdracht vindt plaats omdat ING Investment Management zich in hoofdzaak richt op de institutionele markt. De directe retail dienstverlening aan FUNDIX cliënten past niet meer in het strategisch beleid.

Validas zal de execution only dienstverlening via www.fundix.nl voortzetten, waarbij de Fundix cliënten bovendien gebruik kunnen maken van de door Validas aangeboden beleggingsadvies- en vermogensbeheer diensten.

Validas is gekozen als partner, aldus Henk-Sytze Meerema, director Institutional Business Development van ING Investment Management, "omdat zij nu al meer dan 300 fondsen aanbiedt via haar online beleggingsplatform en daarbij nadrukkelijk ook ruimte is voor toegevoegde waarde in de vorm van online advies en online beheer via individuele maatwerkportefeuilles."

Bovendien kan, aldus Evert Oosterhuis, directeur van Validas, "FUNDIX in een later stadium prima gekoppeld worden aan het bestaande netwerk van Validas tussenpersonen. Waarmee voor het directe- en indirecte kanaal een win-win situatie gaat optreden." In relatie tot de overgang van de cliënten van Fundix naar Validas merkt de heer Walsh, directeur van Validas, op "Cliënten zullen van de overgang geen hinder ondervinden. We zullen alles in het werk stellen om deze klantengroep geruisloos in te passen. "

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.mijnrekening.nl/fundix.html