Gemeente Westervoort

"Zomermarkt voor herhaling vatbaar!"

de zonnebloemen worden symbolisch in één vaas gezet

Op zaterdag 27 juni jongstleden vond de `Zomermarkt wijkgericht werken' plaats, in en om het gemeentehuis in Westervoort. Om 10.30 uur werd de zomermarkt door wethouder Wobma geopend. Na het welkomstwoord kreeg iedere wijkraad een zonnebloem uit handen van wijkcoördinator Angélique Voskamp overhandigd. De zeven zonnebloemen werden door een lid van iedere wijkraad in één vaas gezet. Dit symboliseert het samenwerkingsverband binnen het wijkgericht werken. De zomermarkt is een initiatief van de gemeente Westervoort geweest om wijkraden te informeren en in contact te brengen met samenwerkende organisaties (ROC Rijn IJssel, Stichting Mikado, politie en Vivare) en collega-wijkraden.

De politie heeft een informatieve presentatie gegeven over de organisatiestructuur en werkzaamheden van de politie. Daarnaast was er volop tijd om vragen, over uiteenlopende zaken, te beantwoorden. Het project `Ontmoeting' van Stichting Mikado werd ook goed bezocht. Het ROC Rijn IJssel verzorgde een workshop over laaggeletterdheid. Verder zijn er in overleg met het Candea College afspraken gemaakt over de inzet van maatschappelijke stages en heeft Vivare met wijkraden gesproken over de bijdrage die Vivare kan leveren wat betreft het vergroten van de leefbaarheid in een wijk.
Kortom, er zijn veel contacten gelegd tussen de aanwezige wijkraadsleden, politici en professionals. De aanwezigen reageerden positief. De zomermarkt is zeker voor herhaling vatbaar.