Politie Zaanstreek-waterland

61 km per uur te snel

Wijdewormer, 27-06-2009 o Tijdens een videosurveillance hebben agenten zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige motorrijder uit Den Oever die met hoge snelheid over de A7 reed.

De surveillerende agenten kregen de hardrijder ter hoogte van Wieringerwerf in het vizier. Uiteindelijk kon de man in Wijdewormer aan de kant gezet worden. Tijdens de achtervolging werd een snelheid gemeten van 181 km/u (na correctie).
De snelheid en het rijgedrag werd gemeten en vastgelegd met behulp van geavanceerde videoapparatuur aan boord van de videoauto. Deze is eigendom van de sectie verkeershandhaving van de politie en is door het Bureau Verkeer Openbaar Ministerie (BVOM), opdrachtgever van het verkeershandhavingsteam, ter beschikking gesteld. Binnen het verkeersteam hebben drie medewerkers een speciale rijopleiding gevolgd om de videoauto te kunnen besturen. Een bijrijder helpt de bestuurder bij het opsporen van gevaarlijk (hard) rijdende bestuurders en zorgt dat alles op band wordt vastgelegd. Niet alleen de fikse boete maar ook de confrontatie met de videobeelden van hun asociale rijstijl moet ervoor zorgen dat wegmisbruikers hun rijgedrag voortaan aanpassen.