Gemeente Wassenaar

Gemeente Wassenaar heeft haar veteranen gehuldigd

Als blijk van waardering en respect heeft de gemeente Wassenaar afgelopen donderdag haar veteranen ontvangen in Raadhuis De Paauw in Wassenaar. Alle in Wassenaar wonende veteranen waren uitgenodigd. In totaal hadden zich meer dan 100 veteranen aangemeld.

Om 10.00 uur heette burgemeester Hoekema de veteranen welkom, waarna generaal-majoor b.d., de heer C.N.J. Neisingh een lezing heeft gehouden over de Franse commando's, die gevallen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog en elk jaar op 27 februari herdacht worden bij de Wassenaarse slag. De heer Neisingh is mede-auteur van het boek "Wassenaar in de Tweede Wereldoorlog en o.a. secretaris van de Oorlogsgravenstichting.
Na de lezing was er een informeel samenzijn, waar de veteranen herinneringen konden delen. De bijeenkomst was zeer geanimeerd en de veteranen hebben de ontvangst op het Raadhuis zeer op prijsgesteld.

Steeds meer gemeenten, waaronder ook Wassenaar, haken in op de nationale Veteranendag in Den Haag. Afgelopen zaterdag 27 juni werd voor de vijfde keer de Nederlandse Veteranendag gevierd in en om het Malieveld in Den Haag. De Veteranendag is een eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen - jong en oud, man en vrouw - die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. De organisatie is in handen van het Comité Nederlandse Veteranendag.

Meer informatie op : www.veteranendag.nl

Gemeente Wassenaar heeft haar veteranen gehuldigd Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl