ABVAKABO FNV

FNV Jong wil gewoon meer loon voor jongeren

FNV Jong eist dat het minimum jeugdloon voor jongeren flink wordt verhoogd. Bovendien moet werkervaring bepalend zijn voor de hoogte van het loon, niet leeftijd.

Jongeren krijgen te weinig betaald krijgen voor het werk dat zij verzetten. Onder het motto `Gewoon meer loon' voert FNV Jong en verzamelt handtekeningen om de politiek dit najaar te overtuigen.

"We hebben allemaal last van de kredietcrisis. Maar voor jongeren is het dubbel crisis op dit moment. Twee euro per uur en geen enkele zekerheid. Dat is zwaar afzien. De praktijk van de werkende jongeren is vaak hard en oneerlijk. Zo kan je als 17-jarige vakkenvuller de helft verdienen van je 21-jarige collega, terwijl die geen ervaring heeft en jij dat werk al 2 jaar doet" stelt voorzitter Jeroen Glas van FNV Jong.

Dat moet anders. Daarom roept FNV-Jong iedereen op om de petitie www.gewoonmeerloon.nl te tekenen. FNV-voorzitter Agnes Jongerius gaf het startsein voor de campagne Gewoon meer loon. Zij zette de eerste handtekening onder de petitie tijdens het FNV congres.

www.gewoonmeerloon.nl