Leefbaar Rotterdam

maandag, juni 29, 2009

Marco Pastors gekozen tot lijsttrekker

Afgelopen zondag is Marco Pastors gekozen tot lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Dit werd bekendgemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering. Naast Pastors hadden zich geen andere kandidaten beschikbaar gesteld. Tijdens de stemming spraken 65 leden hun vertrouwen uit in Pastors. Acht aanwezigen stemden tegen hem.

PVV is niet de vijand
Leefbaar Rotterdam zal zich vooral richten op veiligheid, integratie, lastenverlichting, de kredietcrisis en het ambtenarenapparaat. Pastors: Van 2002 tot 2006 heeft Leefbaar Rotterdam er voor gezorgd dat Rotterdam vooruit ging. Zo hebben wij het integratieprobleem aangekaart door middel van de islamdebatten. Ook werd Rotterdam dankzij Leefbaar een stuk veiliger, maar het kan nog steeds beter. Helaas heeft het huidige stadsbestuur dit laten liggen en nu zeggen ze dat het met de veiligheid eigenlijk niet beter kan. De PvdA laat hiermee zien dat ze niet in staat zijn het veiligheidsbeleid van Leefbaar door te zetten.

Over de PVV zei Pastors in zijn toespraak dat zij niet de vijand is: De PVV is niet de vijand, maar de bestaande, traditionele partijden zijn de vijand. Ook zijn Leefbaar en de PVV niet één pot nat. Iedereen weet wat de verschillen zijn tussen Leefbaar en de PVV. Wij hebben ons eigen verhaal en daar ben ik trots op.

Leefbaar Rotterdam sluit PvdA niet uit
Ook zei Pastors desnoods de PvdA niet uit te sluiten. Pastors: In 2010 zeggen we niet meer nooit met PvdA. Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen beloofde Leefbaar niet in een coalitie te zullen zitten met de PvdA. Aan die belofte heeft Leefbaar zich gehouden. De vraag is of dit goed geweest is voor de stad. Pastors: Ondanks het keiharde oppositie voeren, worden onze voorstellen steeds tegengehouden en belangrijke zaken zoals integratie en veiligheid worden uitgesteld. Dankzij het huidige stadsbestuur heeft Rotterdam vier jaar stilgestaan. Dat was met Leefbaar Rotterdam niet gebeurd.

Dat Leefbaar Rotterdam de PvdA niet uitsluit, betekent niet dat het de gedroomde coalitiepartner is. Pastors: Het gaat om de inwoners van Rotterdam, als het voor hen beter is, dan zullen we er alles aan doen om in de coalitie te komen. Dat beloven we.