Gemeente Spijkenisse


Vliegerfestival Spijkenisse trekt duizenden bezoekers

29 juni 2009

Vliegerfestival 2009

Het Vliegerfestival Spijkenisse heeft zondag 28 juni 2009 enkele duizenden bezoekers naar de Oude Maas getrokken. Het was prachtig warm weer en er was van alles te doen.

Vliegerbouwer Mundito Engelhardt opende samen met wethouder Hanneke Hamerslag het festival. Dat de locatie zeer geschikt is voor grote festivals, is met het Vliegerfestival wel bewezen.

Bezoekers kwamen uiteraard om te vliegeren, waarbij de vele vliegers van het Digitaal Loket wel heel prominent aanwezig waren. Verder kon men vooral vliegers kijken en kopen. Tegen een uur of 3 stak de wind op en gingen ook de spectaculaire grote vliegers de lucht in. Het snoepdropvliegeren dat als openingsact was bedoeld, vond dan ook later op de middag plaats. Het was een groot succes bij de kinderen.

De hondenhindernisbaan trok veel bekijks bij het publiek. Ook kon men meedoen met beachvolleybal en panna voetbal. Kinderen werden geschminkt, maakten hun eigen vliegers, deden allerlei leuke spelletjes of waren te vinden op het springkussen.

Bij de informatiestandjes van de wijkgroepen en de woningcorporaties was het de hele middag druk. Wie dorstig of hongerig was, kon op een van de terrasjes langs de Maas neerstrijken.

Kortom: het was een mooie, gezellige dag in Spijkenisse waarvan veel bezoekers genoten hebben.