FloraHolland


Nieuw aanzicht mijnzaal FloraHolland Rijnsburg

RIJNSBURG 29 juni 2009 (persbericht) - Alle kopersbanken in de mijnzaal van FloraHolland Rijnsburg zijn vervangen. Sinds vandaag heeft de mijnzaal in Rijnsburg een heel ander aanzicht. De afgelopen twee weekeinden is er volop gewerkt aan de ombouw van de kopersbanken. De nieuwe kopersbanken zijn groter van opzet, waardoor er meer ruimte is voor onder andere het plaatsen van laptops. Daarnaast is de techniek volledig aangepast en de telefonie- en data aansluitingen zijn vervangen. Voor het in gebruik nemen van de nieuwe kopersbanken is het voor de inkopers noodzakelijk gebruik te maken van nieuwe koperskaarten en headsets.

Als afsluiting van de werkzaamheden aan de banken, werd vanochtend een traktatie uitgedeeld in de mijnzaal door medewerkers die betrokken zijn bij het project.

Het vervangen van de kopersbanken is de eerste fase van de reconstructie van de mijnzaal. De volgende fase is de vervanging van de huidige klokken door geprojecteerde klokken. De projectieschermen hiervoor worden in het najaar geplaatst. Ook zal een zevende klok worden geïntroduceerd.

De mijnzaal van FloraHolland Rijnsburg wordt gereconstrueerd omdat de techniek aan vervanging toe is. Ook was er behoefte aan grotere kopersbanken. De kracht van de veiling in Rijnsburg blijft de concentratie van activiteiten in één mijnzaal, waar het volledige aanbod kan worden ingekocht. Er zijn straks zeven klokken, die op schermen worden geprojecteerd. Op twee van de zeven klokken worden dan producten geveild middels beeldveilen, een veilwijze waarbij geen fysiek product meer voor de klok komt.

Fotobijschrift: de vervanging van de kopersbanken