Provincie Groningen

zomervakantie Provinciehuis speciaal geopend voor toeristen tijdens zomervakantie 29 juni 2009

Op dinsdag en woensdag, van 14 juli tot en met 12 augustus aanstaande, opent de provincie Groningen speciaal voor VVV-stadswandelingen opnieuw de deuren van het oude, monumentale provinciehuis aan het Martinikerkhof. Sinds vele jaren is deze ingang van het provinciehuis gesloten tijdens het zomerreces van het provinciaal bestuur. Toeristen krijgen de unieke mogelijkheid om de Statenzaal en Gedeputeerdenkamer te bezichtigen onder begeleiding van een VVV-gids.

Rondleidingen
Deze rondleidingen in het provinciehuis vinden plaats op dinsdag 14 juli, 21 juli, 28 juli, 4 augustus, 11 augustus en op woensdag 15 juli, 22 juli, 29 juli, 5 augustus en 12 augustus. Het vertrek- en eindpunt is bij de VVV, Grote Markt 25 in Groningen. De wandeling, inclusief het bezoek aan het provinciehuis, begint om 13.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De prijs is 4 euro voor volwassenen; kinderen tot en met 12 jaar betalen 3 euro. Belangstellenden kunnen zich op verschillende manieren aanmelden: telefonisch via tel. 0900-2023050, aan de balie van de VVV-winkel of via info@vvvgroningen.nl. Kijk voor meer informatie op www.toerisme.groningen.nl.

De provincie Groningen biedt ook zelf de mogelijkheid voor een rondleiding in het provinciehuis aan voor groepen en individuen op van te voren vastgestelde data, behalve tijdens de zomervakantie. Meer informatie kunt u vinden op deze website onder de knop 'rondleidingen'.

29 juni 2009