Gemeente Achtkarspelen


Training voor toekomstige ondernemers

Met een subsidie van 10 gemeenten en de provincie Fryslân start Stichting Solyda in september met een uitgebreid traject voor toekomstige ondernemers. Solyda werkt daarin samen met ervaren ondernemers en experts op het gebied van ondernemen. Met het traject, onder de naam âOndernemen gewoon Doenâ wil de Friese stichting mensen met ondernemersideeën een krachtige start geven.

âStarten met een eigen bedrijf kost een heleboel voorbereiding, hoofdbrekens, rekenwerk en onzekerheid. Wij hebben allemaal deze fases gehad. De kennis die wij in die jaren van starten en doorstarten hebben opgedaan willen we graag in de vorm van training, coaching en functioneel netwerkopbouw doorgeven. Om startende ondernemers instrumenten mee te geven voor een gefundeerd bedrijf. â Aldus één van de in het project werkende ondernemers.

De training wordt in een periode van 6 maanden gegeven. De coaching wordt geboden in de vorm van âcoachingsvouchersâ. â De starters geven zelf aan welke vorm van coaching zij nodig hebben. Ze leveren een voucher in bij de coach of expert van hun keuze.â (Deze expert / coach moet wel werkzaam zijn in het project.)Â
Naast training en coaching wordt veel aandacht besteed aan de opbouw van een functioneel netwerk waarin âGunnenâ en elkaar ondersteunen centraal staan.

Op 24 juni in Harlingen (Gemeentehuis) en op 1 juli in Ferwert (Gemeentehuis) worden informatiebijeenkomsten gehouden over âOndernemen gewoon Doenâ. Beide bijeenkomsten zijn âs avonds van 20.00 uur tot 21.30 uur. Deelname is mogelijk voor inwoners van de regioâs Noordoost en Noordwest Fryslân. Gezien de belangstelling voor het traject is het raadzaam om u voor de informatiebijeenkomst op te geven via de website www.solyda.nl