Gemeente Kaag en Braassem

Cursus sociale activering anderstaligen
formulier-invullen.jpg

Kent u anderstalige vrouwen uit de Gemeente Kaag en Braassem? Informeer hen dan zo snel mogelijk over de cursus Sociale activering, daar is nog plaats! Â

ROC Leiden verzorgt in Roelofarendsveen (Gemeente Kaag en Braassem) een cursus Sociale activering. Deze cursus is bedoeld voor anderstalige vrouwen die kunnen lezen en schrijven en de Nederlandse taal redelijk kunnen verstaan en spreken. Deze cursus vergroot de taalvaardigheid. Belangrijkste onderwerpen zijn: school en peuterspeelzaal, opvoeding en gezondheid.

Sociale activering
De cursus Sociale activering is in maart 2009 gestart. Er hebben zich
11 deelneemsters voor deze cursus aangemeld. Omdat het voor hen niet mogelijk was om kinderopvang te regelen, is er voor gekozen om de cursus op twee avonden in de week te geven.

Onderwijs, gezondheidszorg en opvoeding
In de cursus Sociale activering wordt gewerkt aan het vergroten van de kennis over onderwijs, gezondheid en opvoeding in Nederland. De nadruk ligt op de mondelinge vaardigheden.

Ilse Kok, docente van ROC Leiden, laat de deelneemsters aan de hand van foto's en cd's dialogen oefenen die de cursisten kunnen gebruiken in dagelijkse praktijksituaties, zoals consultatiebureau, peuterspeelzaal en vrije tijd.
Er worden gastlessen georganiseerd over onderwerpen die de vrouwen aanspreken, zoals opvoeding, gezondheid en voeding.

De uitbreiding van de Nederlandse taalvaardigheid bevordert ook de ontwikkeling van de jonge kinderen en is van betekenis voor een goede relatie tussen de moeders en hun kinderen.

Leslocatie en lestijden
Maandag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur Voormalige Ignatiusschool
Noordeinde 240

2371 CZ Roelofarendsveen

Docente van deze groep is Ilse Kok van ROC Leiden. Klassenassistente is Fatima Mezjan.

Spreekbeurten en lesprogrammaâs op de computer
Nieuw is dat de vrouwen spreekbeurten gaan houden over een onderwerp dat hen bezig houdt. Daarnaast werken de deelneemsters tijdens de lessen in de werkruimte met lesprogrammaâs op internet.

Gastlessen en excursies
Binnenkort zal een diëtiste worden uitgenodigd om les te geven over gezonde voeding. Ook een lokale vrouwenvereniging zal gevraagd worden om ervaringen te komen delen over activiteiten die verzorgd worden in de regio en voor de deelneemster interessant kunnen zijn. Aan de hand van de te behandelen onderwerpen zullen verdere gastlessen verzorgd worden en excursies worden ingezet.

Aanmelding en contact
Deelneemsters kunt u aanmelden bij Sophie Dunselman van de deelnemersadministratie van ROC Leiden:
s.dunselman@rocleiden.nl Â
Telefoon: (071) 527 4246.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kockie Neven, coördinator van ROC Leiden in de regio:
k.neven@rocleiden.nl Â
telefoon: (071) 581 9586 / (06) 43 832 399