Warchild


Slotweekend Veghel groot succes
Bookmark and Share
29 juni 2009 - Drive-In Wit Licht Veghel4WarChild Optredens van Jim Bakkum, Miss Montreal en Djumbo. Een drive-in voorstelling van Wit Licht, koken voor War Child en een mini-marathon voor kinderen; Veghel stond op zijn kop tijdens het slotweekend van Veghel4WarChild, van vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni 2009.

Keigaaf
Het weekend was de afsluiting van een maandenlange vrijwilligersactie waar veel Veghelaren aan mee hebben gedaan. "Het was in één woord KEIGAAF! De posters met 'Wij Doen Mee! Veghel4WarChild' waren overal zichtbaar. Bij de bakker kon je donuts kopen voor War Child, bij de schoenenwinkel waren de nieuwste slippers in de aanbieding voor War Child, bij de beddenwinkel was er een complete veiling van een slaapkamer voor War Child... Iedereen deed mee!", aldus onze actiecoördinator.

EUR 100.000
De actie in Veghel groeide de laatste maanden uit tot de grootste vrijwilligersactie voor War Child. Volgens de organisatie begon het met een aantal georganiseerde activiteiten, maar dat ontaardde al snel in een explosie van allerlei zakelijke en particuliere initiatieven. In de week na het slotweekend zal duidelijk worden hoeveel geld er precies opgehaald is. Verwacht wordt dat de doelstelling van EUR 100.000 is gehaald.

Veghel4WarChild Skateshow "De energie was voelbaar" Het bestuur van Veghel4WarChild laat weten dat 'er een droom is uitgekomen van negen mensen die zich ten doel stelden om een gehele gemeenschap in beweging te krijgen': "Het leek wel of heel Veghel in de ban was van dit evenement. De energie was voelbaar, mensen genoten zichtbaar en de reacties zijn overweldigend en hartverwarmend geweest."