Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Nu verkrijgbaar: NMagazine nummer 2

29-06-2009

Het nieuwe NMagazine is uit. Boordevol interviews en interessante zaken op het gebied van concurrentie en regulering. Vanaf vrijdag 26 juni is het nieuwe nummer via de Nederlandse Mededingingsautoriteit verkrijgbaar.

Deze keer onder meer aandacht voor:

Belang patiënt doorslaggevend in fusie ziekenhuizen De Zeeuwse ziekenhuizen in Goes en Vlissingen mogen van de NMa fuseren. Aan het woord komen Ad van de Kreeke van patiëntenplatform Klaverblad en Pieter Vierhout, de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de gefuseerde ziekenhuizen.

Rekenkamer ondersteunt ingeslagen weg NMa
Gijs de Vries van de Algemene Rekenkamer, Han Damsté van Netbeheer Nederland en Hans Grünfeld van VEMW over tariefregulering.

Niet uit de pas lopen
Het is nog onzeker of de consument profiteert van de beslissing van Kroes om procedures tegen MasterCard stop te zetten, aldus Joost van Zwet van de NMa.

Alles heeft zijn prijs
Levert toezicht door de NMa maatwerk op voor klanten van ProRail, Schiphol en de Nederlandse Loodsencorporatie? Claudine Vliegen van de NMa geeft het antwoord.

Meer klantwerking in de zorg
Actiz-directeur Aad Koster reageert op het artikel van het vorige magazine, waarin de NMa betoogde dat sommige samenwerkingsafspraken in de thuiszorg de keuzevrijheid van cliënten beperken.

Gezonde concurrentie is nu een groot goed
Bestuursleden René Jansen en Gert Zijl verlaten de NMa.

Meer informatie
Kosteloos abonnement op NMagazine

Wat vind u van NMagazine?
Laat weten wat u van dit magazine vindt. Reageer naar hoofdredacteur Mike Muires.

NMagazine richt zich op ondernemers en brancheverenigingen en verschijnt vier keer per jaar.
nmagazine nr 2 - 2009