Politie Hollands Midden

Politieberichten Hollands-Midden 29 juni 2009

Zoeterwoude Woning als hennepkwekerij gebruikt

De politie heeft in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni drie mannen aangehouden bij een woning aan de Jan Albert Gravenlaan. In de woning werden die nacht meerdere hennepkwekerijen aangetroffen. De politie had een tip gekregen van vermoedens van een hennepkwekerij in de woning, waarna er met een warmtebeeldcamera de woning werd bekeken. Agenten zagen dat er meerdere opvallende warmtebronnen aanwezig waren. Terwijl agenten bij de woning stonden hoorden ze meerdere personen die kennelijk aanstalten maakten om de woning te verlaten. Drie mannen kwamen de woning uitgelopen en werden door de agenten aangesproken. Twee van de mannen renden direct daarop de achtertuin in en één van hen, een 24 jarige Amsterdammer, probeerde daarna via de heg weg te komen. Hij werd echter direct aangehouden. De tweede man, een 30 jarige Amsterdammer, werd de tuin uitgepraat en aangehouden nadat een politiehond was ingezet. De derde verdachte, een 29 jarige man uit Diemen, was aan de voorzijde van de woning aangehouden.

Op alle verdiepingen van de woning (begane grond, eerste en tweede etage) werden kwekerijen aangetroffen. In totaal werden er 628 planten geteld en lagen er nog drie zakken met henneptoppen . Op de eerste verdieping troffen agenten zo'n 35 transformatoren aan. Zelfs in de garage van de woning werden onder een tent vier hennepplanten gekweekt. Alle apparatuur en planten zijn inbeslaggenomen en inmiddels vernietigd.

Tip de politie

De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken.

Noordwijk Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 29-jarige automobilist uit Katwijk Maandag 29 juni rond 03.05 uur werd de man op de Gooweg door de politie gecontroleerd. Bij die controle bleek van drankgebruik. De man werd aangehouden en er volgde een ademanalsye. De uitslag hiervan was 725 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Warmond Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 21 jarige bromfietser uit Sassenheim. Omdat de man zondag 28 juni rond 03.10 uur zonder licht over de Herenweg reed, trok hij de aandacht van de surveillerende agenten. Bij de controle die volgde bleek dat de man vermoedelijk te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 725 ug/l. De limiet voor deze beginnend bestuurder was 90 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Leiden Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 30 jarige automobilist uit Leiden. Bij een alcoholcontrole zondag 28 juni rond 01.40 uur op de Kaasmarkt bleek dat hij vermoedelijk te veel had gedronken. De politie hield de man aan en nam een ademanalyse van hem af. De uitslag hiervan was 745 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Leiderdorp Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 21 jarige automobilist uit Leiderdorp. Zondag 28 juni rond 00.55 uur zagen agenten op de Cor Gordijnsingel dat de auto waarin hij reed nogal slingerde en niet of laat remde voor fietsers. Bij de controle die volgde bleek dat de man vermoedelijk te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 610 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder gaat ligt voor hem de limiet in het verkeer al bij 90 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Bodegraven Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 50 jarige automobilist uit Stroe. Vrijdag 26 juni werd hij rond 21.45 uur op de Goudseweg gecontroleerd. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld. De man werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 1.070 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Gouda Doorrijder onder invloed

De politie heeft zondag 28 juni rond 22.50 uur een 18 jarige jongen uit Gouda aangehouden die met een auto van een vriend op de Lazaruskade een lichtmast omver had gereden en daarna doorreed. De politie die daar melding over kreeg zag de verdachte op de Rotterdamseweg lopen en hield hem aan. De beschadigde auto had hij op het Margrietplein achter gelaten. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en had drank op. ( 725 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed, doorrijden na aanrijding en rijden zonder rijbewijs.

Bergambacht Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 27 jarige automobilist uit Bergambacht. Zaterdag 27 juni rond 00.25 uur controleerden agenten de man op de Ambachtstraat. Bij die controle stelden de agenten drankgebruik bij hem vast. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 745 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.