Gemeente Almelo

Jury Green Flag Award beoordeelt Schelfhorstpark en Goossenmaatspark

29 juni 2009 - Juryleden van de Britse Green Flag Award waren maandag 29 juni in Almelo om te beoordelen of het Goossenmaatspark en het Schelfhorstpark opnieuw in aanmerking komen voor de Green Flag Award.

Het Goossenmaatspark
Het Goossenmaatspark foto: geleraaf

De Green Flag Award is een kwaliteitsstandaard voor parken in Groot-Brittannië. Vorig jaar was Almelo de eerste gemeente op het Europese vasteland die een Green Flag Award won. De jury beslist elk jaar opnieuw of een park voldoet aan de hoge eisen.

Speelplaats

Bij het toekennen van de award voor het Goossenmaatspark is gekeken naar de sociale functie die het vernieuwde park binnen de Goossenmaat heeft. Het park is belangrijk als speelplaats voor kinderen en ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Ook de milieuvriendelijke manier waarop het groenonderhoud wordt uitgevoerd, was belangrijk voor het behalen van de Green Flag Award.

Natuurlijke karakter

Het Schelfhorstpark biedt wandel- en recreatiemogelijkheden voor bewoners uit de Schelfhorst en omliggende wijken. Ook het natuurlijke karakter van het park heeft een belangrijke rol gespeeld bij de toekenning.

Groene ruimte

De Green Flag organisatie is een initiatief van The Civic Trust en Communities and Local Government (CLG). The Civic Trust is een liefdadigheidsinstelling die zich toelegt op stedelijke en maatschappelijke ontwikkeling waarbij groene ruimte een belangrijke rol speelt. De CLG zet zich in voor de verbetering van parken en schonere en leefgebieden.