Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Hilversum Alive rustig verlopen

Hilversum, 29-06-2009 o Hilversum Alive is ook dit jaar rustig verlopen. Op een aantal kleine incidenten na, waren er geen grote ongeregeldheden.

Er werden 80 bekeuringen uitgedeeld waaronder 50 voor wildplassen. De rest voor onder meer baldadigheid en belediging. Er werden 9 Boete- of kanskaarten uitgedeeld.

Deze kaarten worden sinds kort uitgedeeld aan minderjarigen die onder invloed van alcohol een overtreding begaan. Tijdens evenementen wordt hier extra op gelet.

Het project Boete of Kanskaart is een nieuwe werkwijze. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar die zich schuldig maken aan overlast en vandalisme onder invloed van alcohol, openbare dronkenschap óf alcoholgebruik op plekken in de gemeente waar dit verboden is, krijgen een proces-verbaal van de politie met een verwijzing naar bureau Halt. Dit bureau roept de jongere én zijn ouders op voor een eerste gesprek, waarna de verwijzing naar de cursus volgt. Deze leerstraf wordt aangeboden door JellinekMentrum. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten voor de jongeren, een huiswerkopdracht én een bijeenkomst voor de ouders.

In totaal werden er 14 mensen aangehouden voor onder meer openbare dronkenschap, vechtpartijen en drugsbezit.
Tijdens Hilversum Alive hield de politie een alcoholcontrole op diverse plaatsen in Hilversum. Hierbij werden 1800 personen gecontroleerd. Hiervan hadden 26 personen te veel gedronken.

Helmcameras
Politie Gooi en Vechtstreek heeft tijdens Hilversum Alive voor het eerst helmcameras ingezet. De eerste ervaringen met deze cameras zijn zeer positief. Er werd door het publiek ook positief op gereageerd. Er is een aantal aanhoudingssituaties en heterdaadsituaties opgenomen. De beelden hiervan zullen in de afhandeling worden gebruikt. Beelden van de cameras mogen 30 dagen worden bewaard voor de afhandeling van een zaak.