NDC/VBK Uitgevers Pinion start samenwerking met ePagine
maandag, 29 juni 2009, 16:52 (NDC|VBK)

Pinion (onderdeel van NDC|VBK de uitgevers) en ePagine gaan samenwerken om de e-boek titels van NDC|VBK aan te bieden in het nieuwe e-Pub formaat. Momenteel worden de e-boeken van NDC|VBK op www.ebook.nl aangeboden in het Mobipocket-formaat. Mobipocket en e-Pub gelden als de twee belangrijkste formaten om e-boeken te lezen. Het nieuwe formaat komt na de zomer beschikbaar op ebook.nl.

Arjen Oudheusden, directeur Pinion (uitgever van eBook.nl): "Door deze samenwerking kunnen we al onze e-boeken straks in het nieuwe formaat uitgeven. Met de komst van diverse nieuwe readers die dit nieuwe e-Pub formaat ondersteunen vinden wij het belangrijk dat onze klanten de keuze krijgen tussen beide formaten. ePagine bood ons een flexibele oplossing om snel een elektronisch depot voor onze titels in te richten."

Geert Decock, directeur ePagine: "Pinion heeft een jarenlange e-boek ervaring en dat merk je meteen in de gesprekken. Wij zijn daarom ook zeer tevreden dat Pinion (NDC|VBK), als tweede uitgeversgroep, ePagine gekozen heeft als technisch partner voor haar eDepot. Dit brengt het aanbod Nederlandstalige titels op meer dan 1.200."

eBook.nl is sinds begin 2000 actief als gespecialiseerde online winkel voor e-boeken. Momenteel zijn dat in totaal ongeveer 150.000 titels, waarvan rond de 700 Nederlandstalig.

---