Gemeente 's-Hertogenbosch

29-06-2009
Proefbestrating Parade

Op maandag 29 juni is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het aanbrengen van een proefbestrating op de Parade. Aan de zuidzijde, bij de entree van het plein, wordt de helft van de weg gebruikt om verschillende soorten bestrating uit te testen. De gemeente wil graag weten hoe de fundering en de verschillende soorten voegen zich houden bij langer intensief gebruik van de straat straks bij de herinrichting van het plein en directe omgeving. Ook kan de gebruiksvriendelijkheid van de gekozen natuursteen worden uitgeprobeerd.

Resultaten
De proefbestrating bestaat uit vier verschillende vakken die aaneengesloten worden gelegd en één kleiner vak op het plein zelf. De totale lengte van de vier vakken wordt ongeveer 30 meter en het proefvak is 4 meter breed. De resultaten worden verwerkt in het bestek dat naar verwachting in mei 2010 gereed zal zijn. Het is de bedoeling dat de bestrating blijft liggen totdat de nieuwe bestrating in het kader van de herinrichting wordt gelegd. In die periode zullen bussen, evenementenverkeer en bezoekers het proefvak aan een gedegen test onderwerpen.

De eerstkomende twee weken worden gebruikt voor het aanbrengen en uitharden van de fundering. Vanaf maandag 13 juli begint de bestrating. De werkzaamheden zullen waarschijnlijk duren tot eind juli. Tijdens de evenementen op 8 juli (Opera op de Parade) en op 11 juli (Festival Hip Hop in Duke Town) zijn er geen werkzaamheden.